Zet je schrap voor het heerlijkste tofu scramble recept! Eentje dat toch echt naar ei smaakt, maar 100% plantaardig is. Dit ontbijtje of lunch is een van mijn favorites in het weekend.
Wat is het geheim van tofu met eismaak?
Dat is maar een ingrediënt: zwart zout a.k.a Kala namak. Sinds ik de smaakmaker heb leren kennen, kan ik niet meer zonder. Zwart Zout is vulkanisch steenzout dat je kunt kopen in een Indiase toko of heel gemakkelijk online. Naast een zoutsmaak, geeft het je gerechten een heuse eismaak. Dat past supergoed bij de neutrale tofusmaak. Maak er scrambled tofu van, breng op smaak met een aantal specerijen en bak er wat lekkere groenten bij. Ik geef je het recept zodat je kunt genieten dit weekend.
Ingredienten:
– 150 Gram tofu geprakt
– Een theelepeltje kerriepoeder
– 1 Theelepel kala namak
– Een kleine theelepel komijnpoeder
– Zwarte peper
– 1 tomaatje, gechopt
-2 stengels lente- of bosui, in heel dunne ringetjes gesneden
– Een paar gesneden champignons
– Mayolijn van Remia (plantaardige mayonaise)
– 2 Spelt- of volkoren boterhammen
Bereiding:
Doe een eetlepel (zonnebloem)olie in een koekenpan en bak hierin de geprakte tofu samen met alle specerijen. Doe na een minuut de groenten
erbij en bak nog een minuut of 3. Smeer de boterhammen met een laagje Mayolijn (is plantaardige mayo van Remia) en beleg met de scrambled tofu.
Meer recepten van Mitu Meatless Food vind je hier.