Mitu’s Food: Paprika tomatenpesto

Ik weet het, de feestdagen zijn net geweest en misschien moet je helemaal niet denken aan eten en snacken. Maar bij mij blijven de feestjes, verjaardagen en etentjes komen. Ikzelf ben gek op rode pesto,maar vaak zit er kaas verwerkt in alle kant en klare potjes en dat eet ik niet. Deze paprika tomatenpeso is dus helemaal plantaardig. Voor een licht kazige smaak kun je eventueel edelgistvlokken toevoegen. Die koop je bij Holland & Barret (voorheen De Tuinen).

Wat maakt deze zelfgemaakte pesto zo lekker? De gegrilde zoete puntpaprika’s! Lekker zoet en heerlijk in combinatie met de zongedroogde tomaatjes en zwarte olijven die we gebruiken in het recept. Verder gaan er niet heel veel ingrediënten in dus hoef je gelukkig niet de halve supermarkt leeg te kopen. 

Ingrediënten

* 2 Zoete puntpaprika’s
* 2 Eetlepels edelgistvlokken (optioneel)
* 5 Stuks zongedroogde tomaten
* 1 Knoflookteentje
* 6 Stuks zwarte olijven
* Flink wat zwarte peper
* Met zout op smaak brengen en proeven
* Olijfolie
*
Bereiding 

1. Was de paprika’s, snijd ze door de helft en verwijder de zaadjes. Leg ze in een ingevette ovenschaal en bestrijk de puntpaprika’s ook met olie met een oliekwastje. Doe de paprika’s in de oven voor een half uur op ongeveer 170 graden. Ze komen zacht en zoet uit de oven.
2. Mix de paprika nu met de rest van de ingrediënten in een foodprocessor. Doe op het laatst de edelgistvlokken erbij, mix nog 5 seconden en de tapenade is bijna klaar. Schenk een beetje olijfolie erbij en roer. Klaar om te serveren.

Geniet van je eigen gemaakte pesto 🙂

andere artikelen