Jezelf verwennen dit weekend met deze gezonde en vooral heerlijke pannenkoekjes die je binnen 10 minuten gemaakt hebt.
De pannenkoekjes zijn al zoet van zichzelf door de banaan, maar er hoeft helemaal geen ei in om het tot goede pancakes om te toveren met een fijne structuur en bite. Stroop is dus helemaal niet nodig bij dit ontbijtje, maar ik vind het wel heerlijk om de pannenkoekjes te toppen met fruit en pindakaas. Hier het recept:
Ingrediënten
– 1 banaan
– 7 eetlepels havermout
– 90 – 100 ml plantaardige melk, zoals amandelmelk. Begin met 90 ML, het beslag moet dik en papperig zijn
– 2 theelepels vanille aroma (dr. Oetker)
Bereiding
1. Doe alle ingrediënten in de blender en blend alles grof-fijn in een paar seconden.
2. Maak een klein beetje olie heet in de koekenpan en doe dan een volle juslepel met het havermoutbeslag in de pan. Je kunt met de rug van de lepel het beslag een beetje uitspreiden tot een grotere cirkel (omtrek ong 20 cm). Bak aan beide zijden tot het lichtbruin gebakken is.
Je pannenkoekjes zijn al klaar, enjoy! :-).