Een gepofte zoete aardappel is nog nooit zo lekker geweest. Het lijkt misschien heel wat en qua smaak is dat ook wel zo, maar voor deze gevulde zoete aardappelen hoef je helemaal geen keukenprinses te zijn.
Voor deze gepofte en gevulde zoete aardappelen hoef je dus niet veel te doen. De aardappeltjes gaan verpakt de oven in en dat kost de meeste tijd. In de tussentijd kun jij de groenten snijden en bijvoorbeeld relaxen ;-). De gebakken champignons smaken heerlijk samen met de knapperige groenten, de simpele guacamole en yoghurtknoflook sausje. Ik vind het heerlijk om deze aardappeltjes in het weekend te eten. Het ziet er feestelijk uit, maar is helemaal niet moeilijk te maken. Ideaal :-).
Ingredienten voor 2 personen
• 2 grote zoete aardappelen
• 1 rode paprika in blokjes gesneden
• 4 bosui stengels in ringetjes gesneden
• 1 geperst knoflookteentje
• Gebakken uitjes – zoveel je wilt
• 1 rode peper – zaadlijst verwijderd
Voor de simpele guacamole
• 2 avocado's (een kleine per persoon)
• een tomaat in blokjes gesneden
• peper
• zout
Voor de knoflooksaus
• 6 eetlepels sojayoghurt
• een eetlepel citroensap
• een theelepel knoflookpoeder
• een theelepel uienpoeder
• een halve theelepel zwarte peper
Bereiding
1. Verpak de zoete aardappelen met schil in een stuk aluminiumfolie. Doe de folie niet helemaal dicht, laat een stukje open. Doe de aardappelen in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 45 minuten (als je echt grote aardappelen hebt duurt het langer)
2. Snijd alle groenten zoals bij de ingrediëntenlijst aangegeven.
3. Maak de knoflooksaus en gaucamole met de genoemde ingrediënten.
4. Bak de champignonpartjes in een beetje olie, zwarte peper en een geperst knoflookteentje.
5. Haal de zoete aardappelen er halverwege even uit. Snijd de twee aardappelen in de lengte door midden, maar niet helemaal. Stop weer terug in de alumiumverpakking en doe weer in de oven.
Meer van Mitu's recepten? Op haar blog deelt ze talloze lekkere, afwisselende vegan-recepten.