Mitu’s Food: Gegrilde zoete aardappelplakken

Zoete aardappel is een veelzijdig en gezond ingrediënt dat bovendien erg lekker is. Gegrilde zoete aardappel plakken beleggen met allerlei lekkers is een nieuwe variant in mijn repertoire en ik deel 'm graag met jou.

De afgelopen tijd is het zulk lekker weer geweest! Toegegeven, de afgelopen week niet. Maar wat hebben we veel zon gehad en ik heb volop genoten. Er zijn op die zonnige dagen veel zoete aardappelen doorheen gejast door ons. Gepoft, als frietjes en dus ook deze gegrilde plakken op de BBQ. En deze zijn ook heerlijk als je ze in de oven doet. Dat beleggen is ook nog eens mega makkelijk dus ideaal als vrijdag- of weekendvoer. Ik geef je de beste tips om deze grilled  babies lekker te beleggen.

Grillen

De zoete aardappel plakken hebben ongeveer 20-30 minuten nodig in de oven op 180 graden. Op de BBQ is het sneller klaar, afhankelijk van het soort BBQ en hoe heet die is. Houd in de gaten en prik met een vork in de plakken om te checken of het gaar is.

Hoe en waarmee te beleggen?

Salade: maak je favoriete salade. Dit kan van alles zijn. Denk aan komkommer, tomaat, spinazie, sla, avocado, quinoa, een gemberdressing en ga zo maar door.

Hummus: dit is hét belangrijkste ingrediënt zowat. Ga voor welke smaak je maar wilt. Naturel, pittig of Italian style en smeer de aardappel plakken royaal in met de hummus.

Gedroogde oregano: het lekkerste kruid bij zoete aardappelen! Strooi gedroogde oregano over de zoete aardappelplakken voor je ze op een rooster in de oven of op de BBQ legt

Zongedroogde tomaatjes: ook dit is zo lekker bij de gegrilde zoete aardappel plakken. Snijd flink wat zongedroogde tomaatjes in wat grovere stukken en beleg ook hiermee.

Zoete tomaatjes: cherrytomaatjes of bijvoorbeeld Read Pearl tomaten bij de Lidl

Pepertje: als je van pittig houdt, is het zeker een aanrader om een pepertje fijn te hakken en in kleine hoeveelheden over de belegde plakken te gooien. In combinatie met de zoete smaak van de aardappelen is het erg lekker.

Hopelijk wordt het snel weer lekker warm zodat je de plakken op de BBQ kunt grillen. En anders maar lekker in de oven ;-). Enjoy!

Wil je meer recepten van Mitu bekijken? Op haar blog vind je lekkere en gezonde recepten voor ontbijt, lunch, diner, toetjes en snacks!

andere artikelen