Deze zelfgemaakte chocoladevla met peer en amandelen is perfect voor de zoete trek, iets lekkers voor in de avonduren of als toetje. En zelf gemaakt klinkt als heel wat, maar eigenlijk is het mega simpel.
Het fijne is dat de chocoladesmaak intens naar voren komt in deze vla. We gebruiken geen extra toegevoegde suikers of een reep chocolade, nee.
We gaan voor the pure and real deal: rauwe cacaopoeder. In combinatie met kokosyoghurt smaakt dat heerlijk. Kokosyoghurt is al licht zoet van
zichzelf. Doe daar een natuurlijke zoetmiddel bij en je bent klaar. De rauwe amandelen en verse peer gaan erg goed met de chocoladesmaak en ik vind het een echte treat en een makkelijk toetje.
Ingrediënten:
– 200 ML kokosyoghurt van Koko Dairy Free (Jumbo)
– Eetlepel rauwe cacaopoeder
– Een eetlepel kokosbloesemsiroop of aggavesiroop
– Een halve tot hele peer in stukjes gesneden
– Een paar rauwe amandelen in stukjes gebroken
Bereiding:
Doe alle ingrediënten in een kom en roer alles goed door elkaar. Het duurt eventjes voor de poeder goed met de yoghurt mengt. Proef nog even
of je de chocoladevla zoet genoeg vindt en garneer tot slot met de perenstukjes en amandelen.
Meer recepten van Mitu Meatless Food vind je hier.