Mitu’s Food: 5 x lekkere en gezonde thee

Een kopje thee is genieten, relaxen, ontspannen en al helemaal met dit weer! Vergeet de kant en klare zakjes. Ik laat je zien hoe je gemakkelijk de lekkerste en verse theetjes zelf maakt. Er komen verschillende smaken voorbij, dus voor ieder wat wils. 

gember

1. Gember kaneel thee

Gember en kaneel zijn beide heerlijke smaakmakers in verse thee. Kaneel geeft een warm gevoel. En hoe pittig en overheersend gember kan zijn in een warme maaltijd, zo zacht is het als je het in thee verwerkt. Doe een flinke snuf kaneelpoeder in het hete water of een kaneelstokje. Voeg een stuk verse gember van 2 bij 2 cm bij en laat de boel goed intrekken.

cintroen tijm

2. Munt citroentijm thee

De smaak van munt in je thee ken je vast wel – maar wat is ie héérlijk in combinatie met citroentijm. Zo lekker kruidig en fris tegelijk. Als
je deze combi nog niet hebt gehad: probeer het uit! Handig: Lidl verkoopt verse munt en citroentijm in één ?. Doe een paar stengels munt en een handjevol citroentijm in een kop heet water. Tijm heeft veelal dezelfde voordeeltjes als gember en kaneel, namelijk goed voor de spijsvertering, vermoeide spieren en beschermt tegen infecties.

anijs

3. Steranijs & zwarte peper kaneel thee

De eigenzinnige, zoetige smaak van steranijs past goed bij het pittige dat vrij de peperbolletjes die je door de helft snijdt. Samen met kaneelpoeder zorgt het voor een heerlijk warm gevoel. Veel winkeltjes als Xenos of Dille en Kamille verkopen zakjes met steranijs.

munt citroen

4. Munt – citroen – gember thee

Weer munt en weer gember. En weer een theetje die krachtig smaakt. Citroen zorgt hier voor een boosboost, niet alleen in smaak maar ook in de mate van energie. Ook bevat de gele vriend veel vitamine C en dat kunnen we goed gebruiken met dit weer. Ik vind thee heerlijk als ik moe ben en wil ontspannen met een goed boek. Langzaam maar zeker merk ik dat de citroen dan inwerkt.

chai tea

5. Chai tea

Ik ben weg van Chai Tea Latte. Die lekkere spicy kruiden met melk. Deze variant is zonder melk, maar wel ontzettend lekker. Ook hier gaat verse
gember in, kaneelpoeder, een beetje kardemom(poeder), zwarte, een kruidnagel en 2 druppeltjes vanille aroma. Proef tijdens het maken of je de verhoudingen lekker vindt en snij een stukje sinaasappel af voor in de thee. Heerlijk erbij. 

Met welke thee ga jij ontspannen to the max? Laat het ons weten!

andere artikelen