MILK: Ideale spot voor een concert- of theateravondje, met ook nog eens lekker eten

Ik neem het mezelf elk jaar weer op nieuw voor: dit jaar écht meer naar het theater en ook meer concerten bezoeken! Nou lijkt dat goede voornemen de afgelopen jaren te lukken (gestaag maar zeker), snel eten voordat de show begint blijft altijd wel een dingetje. Zeker als je in het centrum van Amsterdam bent en bijvoorbeeld naar het DeLaMar Theater gaat. Ik vind het namelijk wel altijd gezellig om vooraf wat met m’n gezelschap te eten maar je komt dan toch al snel uit bij dure toeristententen, of de Mac…

Door Wieke Veenboer

En nu is daar dan dus MILK! Het nieuwe restaurant-café van de Melkweg en oprecht een fijne afwisseling van de voorgenoemde toeristenzaken. MILK is de hele dag open (dus ook voor lunch kun je hier terecht) en wij gingen er ’s avonds wat eten. Helaas niet naar het theater erna, maar alsnog hebben wij hier lekker gegeten (en gedronken)! Leuk: je kunt gratis de expo ruimte bezoeken als je hier binnen bent. Toch nog een beetje cultureel gedaan dus.

MILK - Januari 2019 (by Dishtales) (13 of 25)

A la carte of een verrassingsmenu van de chef

Bij MILK kun je á la carte bestellen, maar ook een viergangen verrassingsmenu van de chef. Voor dat verrassingsmenu moeten we nog maar een keer terug, want wij zagen al genoeg dingen op de kaart die we wilden proberen. Zoals de burrata en bietencarpaccio (met truffel – lekker!) vooraf. Beide gerechten mooi opgemaakt en smaakte erg goed. Porties ook niet te groot, niet te klein maar precies goed. Daarbij dronken we witte wijn, uit Nederland! Een grappig detail, ze hebben namelijk drie witte wijnen die uit Nederland komen per glas. Dat zie je toch niet echt vaak bij restaurants of bars in Amsterdam.

MILK - Januari 2019 (by Dishtales) (11 of 25)

En dan het hoofdgerecht. Ik ging zelf voor de Tonkatsu ramen (in een bouillon van kip en varken) en m’n tafelgezelschap voor de risotto. Allebei weer mooi opgemaakt en smaakte ook goed. Maar eerlijk, wij hadden hier allebei nog makkelijk één of twee dagen van kunnen eten. De porties waren echt heel groot, dus mocht je geen grote eter zijn ben je bij deze gewaarschuwd. Grote porties zijn natuurlijk een beetje een luxe probleem, maar wel goed om in je achterhoofd te houden als je ook een voorgerecht neemt. Het kaasplankje zagen we van tevoren al staan bij de desserts (en hadden we al meteen zin in) maar er paste écht niks meer bij. 

Kortom, MILK is een fijne toevoeging en is ideaal als je een cultureel avondje voor de boeg hebt. En ook nog eens lekker en betaalbaar. En als je show is afgelopen? Dan hebben we met MILK ook nog eens een alternatief dan de standaard Lux of Weber, ze zijn namelijk doordeweeks tot 1 uur ’s nachts geopend en in het weekend tot 3. En als je in de Melkweg bent is het al helemaal makkelijk: dan gaat de deur tussendoor gewoon open en kun je zo binnendoor meteen door naar MILK. Top!

Adres: Marnixstraat 409, Amsterdam
Reserveren: www.melkweg.nl

andere artikelen