Miljuschka Witzenhausen brengt Vietnamees Street Food-kookboek uit

Ben je net als wij ook zo gek op de Vietnamese keuken? Dan word je vast heel blij van het nieuwe kookboek van Miljuschka Witzenhausen dat vanaf deze week in de schappen ligt.

Door: Anne Tonen

De presentatrice, bekend van haar kookprogramma’s voor 24Kitchen, heeft een nieuw kookprogramma: Miljuschka's  Street Food Vietnam. Voor dit programma reisde Miljuschka van het noorden naar het zuiden van Vietnam en in haar gelijknamige boek doet ze uitgebreid verslag van haar culinaire ontdekkingsreis.

Veelzijdige keuken

Met dit kookboek, waarin ze haar eigen gerechten geïnspireerd op de Vietnamese keuken deelt, wil ze Nederland laten kennismaken met de veelzijdige Vietnamese keuken. “De Chinezen, Fransen en Amerikanen hebben er allemaal hun culinaire voetdruk achtergelaten, maar de Vietnamezen zijn op hun beurt weer zo vindingrijk dat ze aan elk gerecht een eigen draai hebben gegeven.”

  rolls

Ook schrijft ze in de intro van haar boek dat ze door de Vietnamese keuken anders naar eten is gaan kijken. “Vietnamezen gooien bijvoorbeeld niets weg, en dan ook echt helemaal niets. Van de klauwen van een kip tot de snavel van een eend, alles wordt gebruik. Ik heb me voorgenomen om hetzelfde te doen.”

In ‘Miljuscka’s Street Food Vietnam’ vind je recepten zoals: crispy citroengrasspiesen, Vietnamese pizza’s, spicy pinda-maïskolven en de populaire springrolls. Daarnaast leert de presentatrice je meer over de cultuur en is het boek vormgegeven met prachtige foto’s. Een must-have voor iedere kookliefhebber! 

andere artikelen