Lizanne is samen met Willem: “Op onze eerste date vertelde hij me dat hij vader werd”

Lizanne Bos (30 jaar) ontmoet Willem twee jaar terug via Tinder. Een paar weken later hebben ze hun eerste date. Het is liefde op het eerste gezicht en zelfs als Willem vertelt dat zijn ex-vriendin Denise drie maanden zwanger is van hem, blijft de date leuk en gezellig. Inmiddels wonen Lizanne en Willem samen en voeden ze, samen met Denise, Lina op.

Door: Albertine Pomper

Wilde je niet keihard wegrennen toen Willem dit vertelde op jullie eerste date?

“Nee helemaal niet. Gek genoeg vond ik er niet zoveel van. Ik dacht laten we eerst maar kijken of het tussen ons klikt en dan zien we wel weer verder.”

Hoe waren de eerste maanden van jullie relatie?

 “Wij waren verliefd en deden hetzelfde als wat andere verliefde stelletjes doen. We waren veel samen en deden veel leuke dingen. Natuurlijk besefte ik me ook steeds meer dat hij vader zou worden, maar dat stond ons niet in de weg.

Heb je er nooit over getwijfeld om bij Willem weg te gaan omdat je het niet zag zitten?

“Nee nooit. Ik vond hem leuk en wij hadden het leuk samen. Dat was voor mij genoeg. Ik werd er ook wel een beetje buiten gehouden, het was vooral iets tussen Willem en Denise. Zij moesten veel bespreken en kijken hoe alles geregeld ging worden. Natuurlijk hadden wij het er onderling ook over, zeker toen de bevalling naderde. ”

Is Willem bij de bevalling geweest?

“Ja, hij mocht er van Denise bij zijn. Ik heb dit ook gestimuleerd want dit maak je maar één keer mee, daar moet je bij zijn. Hij vond het lastig en had er dubbele gevoelens bij, maar besloot toch dat hij erbij wilde zijn en daar heeft hij absoluut geen spijt van gekregen. ”

Wat deed jij op het moment van de bevalling?

“Willem appte me dat het begonnen was en dat hij naar het ziekenhuis ging. Ik vond het spannend, maar moest gewoon werken. Ik heb de hele dag afgewacht totdat Willem belde dat Lina geboren was.”

Wanneer zag jij Lina voor het eerst?

“Ik zag haar voor het eerst tijdens het kraambezoek bij Denise thuis. Ik voelde op dat moment nog niet zoveel. Mijn nichtje was een jaar eerder geboren en dat voelde meer eigen. Dat was bij Lina in het begin niet zo. Ik geniet overigens wel van alle baby’s dus ik vond het fantastisch om haar vast te houden.

Waren er geen spanningen tussen jou en Denise?

“Nee helemaal niet. Tijdens het kraambezoek ontmoette ik Denise voor het eerst. Zij was blij en gelukkig en ik vond het een bijzondere situatie. Het was mooi. Denise was heel relaxed tegen mij en het was gezellig.”

Wanneer kreeg jij een grotere rol in Lina’s leven?

“Dat kwam pas na een paar maanden. Denise gaf borstvoeding dus de eerste maanden was Lina vooral bij haar en af en toe een paar uurtjes bij ons. Naarmate Lina ouder werd gingen wij meer voor haar zorgen. Toen ze zes maanden oud was, bleef ze voor het eerst bij ons slapen. Willem en ik woonden toen al samen. Vanaf die dag begon ik me ook meer verantwoordelijk te voelen.”

Foto 5

Hoe vaak is Lina bij jullie?

“Lina is om het weekend bij ons, dan zorgen Willem en ik samen voor haar. Ze is er ook als Denise iets bijzonders heeft, zoals een uitje of een concert. Ik kijk er altijd naar uit als ze komt, ik vind het leuk. Ik zorg voor haar, ik doe leuke dingen met haar en ik koop kleertjes voor haar.”

Zegt Lina mama tegen jou?

“Nee en dat wil ik ook niet, ze heeft een mama en dat is Denise. Ze noemt mij Lies. Ze zegt wel opa en oma tegen mijn ouders, zij willen geen onderscheid maken tussen mijn nichtje en Lina en vinden het daarom fijn als beide kinderen opa en oma zeggen.”

Wat vind je het leukst aan samen zijn met Lina?

“Ik houd van kinderen en ik geniet ervan als Lina er is. Ik vind het vooral leuk om haar in bad te doen, omdat ze dan zo lekker aan het spartelen is. Samen fietsen vind ik ook leuk. En deze momenten deel ik natuurlijk ook met Denise, we hebben met z’n drieën een appgroep die ‘Lina’ heet.”

Zijn er weleens lastige momenten?

“Ja natuurlijk ook weleens. We hebben Lina een keer weggebracht en Willem zette haar op de grond en toen rende ze naar mij toe en niet naar haar moeder. Denise werd toen emotioneel en dat vond ik lastig want ik wil haar niet kwetsen. Naderhand hebben we hier goed over gepraat, hoe we met dit soort situaties moeten omgaan.”

Het klinkt alsof er veel wederzijds respect is.

“Dat is ook zo. We hebben goed contact en als we Lina brengen of halen blijven we weleens plakken. Bij Willem en Denise staat Lina op één en zij doen alles voor haar, want zij is het allerbelangrijkste. Ik vind dat heel knap, er zijn veel ouders die dat niet kunnen als ze uit elkaar zijn gegaan. Denise en ik kunnen het ook prima vinden gelukkig, we zijn laatst zelfs samen naar een balletvoorstelling geweest.”

Hoe zie jij jouw toekomst?

“Ik wil graag gezinsuitbreiding. Door de leuke en bijzondere momenten met Lina ben ik me gaan beseffen dat ik zelf ook kinderen wil. Dus wie weet wat de toekomst brengt.”

andere artikelen