Mijn ouders waarschuwden me al op jonge leeftijd: ' An, zet die muziek eens wat zachter' en 'doe nou toch eens oordoppen in met uitgaan'.  Natuurlijk was ik een eigenwijs, luisterde ik niet en liep ik jarenlang wekelijks alle feestjes af zonder gehoorbescherming en zonder ook maar ergens last van te hebben. Tot november 2018, toen ik na een festival naar bed ging met een piep in mijn rechteroor en 's ochtends wakker werd met diezelfde vervelende piep. Ik dacht 'dit zal wel weer overgaan’. Dat was dit keer dus echter niet het geval. De piep bleef en af en toe wisselde de piep zich af met een ander geluid zoals gekraak, getik, suizen of het voelde alsof mijn oor verstopt zat waardoor ik nauwelijks iets hoorde. 

Begin januari begon ik me echt zorgen te maken en besloot ik me toch maar eens te laten onderzoeken. "Je hebt tinnitus opgelopen", zei de arts al na een paar minuten. Tinnitus? Een blijvende gehoorbeschadiging waar je dus helemaal niks meer aan kunt doen en waar ik mee moet leren leven. Wat baalde ik van mezelf. Had ik maar naar mijn ouders geluisterd en had ik maar geïnvesteerd in echt goede oordoppen. Ik kon mezelf wel voor mijn kop slaan. 

Om te voorkomen dat mijn gehoor nog ernstiger beschadigd zou raken, besloot ik meteen maatregelen te nemen. Goede oordoppen zijn namelijk een must wanneer je wekelijks een feestje of festivalletje op de agenda hebt staan. Met goede oordoppen bedoel ik trouwens oordoppen die wel lekker in je oor zitten, de beste gehoorbescherming bieden en waarbij je een optimale beleving van de muziek houdt. Bestaan die? Zullen vele feestgangers zich nu afvragen. Jazeker!

IMG_1104

Ik kwam in contact met de mannen van Earbuddies, twee jonge gasten die net als ik ontzettend van muziek houden, zelf een beschadigd gehoor hebben en dus als geen ander weten hoe belangrijk het is om oordoppen te dragen. Ze legden me uit dat zij oordoppen leveren met speciale muziekfilters waardoor je de muziek dus optimaal blijft beleven. Daarnaast vallen ze, zoals die goedkope oordoppen wel doen, niet uit je oren omdat ze op maat gemaakt zijn. 

IMG_1058

Hoe dat dan in zijn werk gaat? Je plant een afspraak in via earbuddies.nl. Dit kan zowel overdag als ’s avonds en het fijne is dat ze bij je thuiskomen. Je hoeft er dus geen enkele moeite voor te doen. Eenmaal thuis gaat het allemaal erg snel: er wordt gekeken of je oren schoon genoeg zijn en zodra dat het geval is worden er afdrukken van je oren gemaakt. Binnen tien werkdagen heb je dan jouw op maat gemaakte oordoppen in huis die gemiddeld vijf jaar meegaan. 

IMG_0995

Ik kreeg de oordoppen, die 150 euro kosten, van Earbuddies twee dagen voor mijn eerste festivalletje van dit jaar in huis en ik heb ze een hele dag kunnen uittesten. In het begin was het even wennen om ze in mijn oren te hebben en was ik bang dat ik ze kwijt zou raken, maar de doppen zitten zo goed in je oor dat je je daar geen zorgen over hoeft te maken. Ook voelt het materiaal waarvan de oordoppen gemaakt zijn heel prettig aan waardoor je op een gegeven moment niet meer voelt dat je iets in je oren hebt zitten. En dan nu het allergrootste voordeel: de kwaliteit van de muziek gaat niet verloren en dat terwijl je wel je gehoor beschermd. Ik ben om. En ik raad iedereen die regelmatig uitgaat aan deze oordoppen meteen te bestellen. Zo'n piep (of doof worden) is namelijk echt het laatste wat je wilt. 

* Ga jij ook vaak naar feestjes en festivals? Voorkom een ernstige gehoorbeschadiging en bestel nu met 10 euro korting je oordoppen zodat je helemaal goed voorbereid op komend festivalseizoen. Maak een afpraak via Whatsapp op nummer 06-36358889 en vermeldt de kortingscode *Your Daily Life*. 

Foto's:  Floortje Mols | FlowFilm​

Geef een reactie