4 x adresjes voor een ontspannende massage in Amsterdam

Een heerlijke ontspannende massage om even die drukke dag of zware werkweek te vergeten. Welke massage of salon kies je precies, zonder een happy end? Ik geef je de perfecte adresjes en tips om zorgeloos te kunnen genieten van verschillende vakkundige massages.

Door: Tessa Deurloo

Hoe kies je de juiste salon of massage?

Een massage is erg persoonlijk, het is daarom belangrijk dat je je vanaf het eerste moment prettig en vooral veilig voelt. Hierbij een aantal tips:

  • Vraag naar ervaringen van mensen in je omgeving.
  • Bel de salon op of loop naar binnen om naar informatie te vragen.
  • Laat je goed informeren naar de verschillende soorten massages. Een Thaise massage is totaal iets anders dan een Chinese massage.
  • Kijk naar de recensies op: Tripadvisor, Treatwell en Google
  • Vraag naar een BIG-keurmerk

KEURMERK

Een keurmerk voor massagesalons bestaat niet, wel bestaat er de BIG-registratie (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). Dit betekent dat de therapeuten gekwalificeerd zijn en diploma’s hebben om bijvoorbeeld fysiotherapeutische massages te doen. Elke vijf jaar moeten zij een cursus of test doen om aan te tonen dat ze over de juiste kennis en vaardigheden beschikken. Wil je zeker zijn van een goede salon, kijk dan zeker of ze hierbij aangesloten zijn. Sommige zorgverzekeraars vergoeden zelfs de massage of behandeling.

Chinese massagekunst met acupuntuur en tuina massage

Zie jij met jouw drukke levensstijl door de bomen het bos niet meer? Dan is een Chinese massage precies wat je nodig hebt!

Waar: https://www.chineseacupunctuurcentrum.nl (Amsterdam)
Wat: Acupunctuur en tuina massage (combinatie behandeling)
Waarom: Stress, harde spieren, hoofdpijn, buikklachten, burn-out
Prijs: 65 euro
Duur: 90 minuten

Acupunctuur

Bij het Chinese Acupunctuur Centrum hebben ze diverse behandelingen om te ontspannen en om bepaalde klachten op te lossen of verminderen, zoals slapeloosheid, stress, vermoeidheid, hoofdpijn of burn-out. We ondergaan acupunctuur in combinatie met een tuina massage (spreek uit Twiena). Dr. Fong is een zeer bekende Chinese dokter, die ook ontzettend veel af weet van Chinese kruidenkunst. De winkel staat vol grote kruidenpotten die in combinatie met een behandeling gegeven kunnen worden. Na een heerlijk kopje Chinese thee, neem je plaats op de massagetafel. Een grondige check-up volgt, ze voelt aan je pols, voeten,  kijkt naar je tong en er worden veel vragen gesteld over je gezondheid. Haar zoon Steven vertaalt en vraagt verder naar je klachten en communiceert dit met Dr. Fong. De behandeling is bij iedere persoon anders en wordt afgestemd op je klachten. De acupunctuur zorgt er voor dat je lichaam weer in balans komt. Er wordt geprikt in zogenoemde meridianen over je hele lichaam. Dit zijn een soort energielijnen in je lichaam die met elkaar in verbinding staan. Blokkades kunnen  worden opgeheven waardoor je energie weer gaat stomen. Acupunctuur doet geen pijn. Je klachten kunnen al na een behandeling weg zijn.

Tuina massage

Naast acupunctuur kun je bij het Chinese acupunctuur centrum ook kiezen voor een tuina massage. Dit is een heerlijke Chinese massage (niet heel hard), die je spieren laten ontspannen. Dr. Fong is heel kundig in het geven van deze massage. In China is deze massagekunst er met de paplepel ingegoten en wordt dit van generatie op generatie doorgegeven. Je kan kiezen voor een massage van 30 minuten tot een uur. Een tuina massage maakt al je harde en gestreste spieren los en soepel.

Wij hebben een combinatie behandeling gedaan. Dus eerst acupunctuur en daarna een tuina massage. Je kunt natuurlijk ook voor een van de twee gaan. Na een laatste kopje Chinese thee loop je op wolkjes de deur uit. Het Chinese acupunctuur centrum is in het bezit van een BIG-Registratie, vraag aan je dokter of zorgverzekeraar of je de behandeling vergoed kunt krijgen.

Masseer je strak 

Waar: http://www.bodyfix.nl (Amsterdam)
Wat: bindweefselmassage / deeptissue massage
Waarom: verslapte huid, betere doorbloeding, jongere uitstraling, littekenweefsel verminderen.
Prijs: 45 euro
Duur: 30 minuten

Een bindweefselmassage doe je onder andere om een mooie strakke huid te krijgen. Je kunt een bindweefselmassage ook inzetten om cellulitis op je benen te laten weg masseren of opgezwollen voeten door een zwangerschap hebt. Wij ondergaan een bindweefselbehandeling voor het gezicht bij Bodyfix. Dit is goed om de doorbloeding van de huid te stimuleren en zorgt voor een jeugdige strakke huid. De gouden handjes van Agnieszka en haar team doen voor heel veel mensen wonderen. Allemaal zijn ze fysiotherapeutisch opgeleid met een focus op bindweefselmassages, ze doen daarom ook veel medische behandelingen. Met een speciale techniek, dat aanvoelt alsof er in je wangen geknepen wordt, masseert ze de diepere bindweefsel lagen onder je huid, dit noemt deeptissue. Ze kijkt of er verklevingen onder je huid zitten en masseert deze er met verschillende technieken uit. Een bindweefselmassage bevordert de opbouw van nieuwe cellen en aanmaak van collageen en elastinevezels. Met als resultaat een stralende huid die er jonger, ontspannen en vooral gezonder uitziet. Sommige mensen vallen bij deze massage in slaap andere vinden het pijnlijk. Je huid is wel opgezwollen na de behandeling, maar je kunt nog wel normaal over straat.  De dagen erna voelt het een beetje beurs aan, maar ik zie wel dat mijn huid een opfrisbeurt en boost heeft gekregen.

Gratis handmassage tijdens het shoppen

Waar: Hudson’s Bay en Bijenkorf Amsterdam
Wat: handmassage met producten van Jo Malone London
Prijs: Gratis

We staan er weinig bij stil, maar je handen gebruik je overal voor en mogen best wat meer aandacht krijgen. Stap binnen bij de  Bijenkorf of Hudson’s Bay in Amsterdam. Het beautymerk Jo Malone London heeft (gratis) hand en arm massages. Heerlijk als je na het shoppen en al die zware tassen dragen even wilt ontspannen. De luxe verzorgingsproducten van Jo Malone London laten je even helemaal wegdromen. Zeker de moeite waard.

Gewichtsloos masseren in een Watsu-bad

Waar: https://www.conservatoriumhotel.com/nl/wellness-amsterdam (Amsterdam)
Wat: Watsu massage
Waarom: Energieblokkades opheffen
Prijs: 115 euro

In het prachtige conservatorium hotel in het centrum van Amsterdam ligt het zeer bijzondere spa en wellness- center: Akasha Holistic Wellbeing Centre. Het complex bevat een schitterend zwembad, privéhammam, de meest compleet uitgeruste gym en diverse therapieën en behandelingen die je nergens anders in Nederland vindt. Van voeding tot meditatie en van reiki tot watsu. Er is een speciaal ingericht Watsu-bad, waar je de Watsu behandeling kan ondergaan. Watsu is een unieke behandeling, waarbij je in het water ligt en op het ritme van de muziek gemasseerd wordt. De therapeut beweegt je op verschillende manieren door het water. Door de gebruikte drukpunttechnieken (shiatsu), worden je ruggengraat, gewrichten en spieren losgemaakt en blokkades in de energiebanen opgeheven. Hierin onderscheidt Akasha zich van andere spa’s.

andere artikelen