Met deze handige tips koop je de perfecte hardloopschoenen

Dit is dé tijd van het jaar om optimaal te kunnen genieten van een heerlijk rondje hardlopen. Al meefluitend met de vogeltjes en genietend van de ondergaande zon hobbel je door het park en voel je je hoofd leeg worden. Oké, wellicht is dit iets romantischer geschetst, maar onder de juiste omstandigheden kan het heel dicht in de buurt komen. Door het kiezen van de juiste hardloopschoenen bijvoorbeeld. 

Het is namelijk echt zo; schoenen die goed bij jou voet, houden en manier van lopen passen kunnen je hardloopsessie optimaliseren. Onderschat daarom het belang ervan niet en laat je voeten opmeten in een hardloopspeciaalzaak. Heb je dat al gedaan? Dan geven je we nu wat tips waarop je moet letten bij het kopen van het juiste exemplaar. 

Materiaal & duurzaamheid

Ten eerste zijn de meningen wat verdeeld over hoe dik de zool van een hardloopschoen moet zijn. Sommigen zijn liever dichter bij de grond, anderen prefereren een flinke schuimlaag. Iets wat zeker is: een wat dikkere zool kan nooit kwaad. Deze beschikt namelijk over de nodige steun en support. Neem bijvoorbeeld de Nike Zoom Pegasus 35 Turbo . De heeft een onderkant geschikt voor ieder type hardloper, mede door zijn grote responsiviteit. Elk kleine beetje moeite dat je stopt in je stappen krijg je weer terug wanneer de krachten op de zool worden opgenomen en weer terug ‘bouncen’. Dit alles is mogelijk gemaakt door Nike’s geavanceerde technieken, met ervaring die is opgedaan over de tientallen jaren dat het merk enorm succesvolle sportschoenen ontwerpt. 

Ook de bovenkant van de schoen is van belang.  De schoen moet zich netjes naar de vorm van de voet vormen, geen zweetvoeten veroorzaken en vooral duurzaam zijn. Vraag na uit welke materialen de upper bestaat en voorkom onnodige geschuur en pijn. De 35 Turbo houdt rekening met deze voorschriften: het bovenwerk bestaat uit voornamelijk mesh. Mesh is een goed ventilerend materiaal en vormt zich bijna als een sok om de voet. Dit zorgt ervoor dat alles goed past en blijft zitten, en dat zorgt wederom voor steun en comfort. 

Wil je beginnen met hardlopen of wil je het lopen comfortabeler maken? Gebruik deze tips en we garanderen je dat dat extra rondje een stuk makkelijker gaat!

andere artikelen