Meevaren op de gezelligste boot van Amsterdam? Douwe Bob presenteert Bob’s Boat Bash

Naast muzikant is Douwe Bob ook een ondernemer in hart en ziel. Voor de lockdown opende hij al zijn eigen kroeg in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam en nu is het tijd voor zijn volgende passieproject: Bob's Boat Bash. Een rondvaarttocht over de Amsterdamse grachten met livemuziek, Italiaans eten, wijn en heel veel gezelligheid. 

Vanaf 24 feburari vaart Douwe Bob drie maanden lang op de vrijdag, zaterdag en zondag met zijn boot rond. Elke avond kun je opstappen op de NDSM-werf en kun je meevaren met de vroege shift (17.00 – 19.30) of late shift (20.00 – 21.30 uur). Welke je pakt maakt niks uit want Douwe Bob zet de boot hoe dan ook op zijn kop. 

3

Bij binnenkomst staat Douwe Bob je bij de entree op te wachten waar hij elke gast die aan boord stapt de hand schudt. Iedereen stapt zo'n beetje tegelijkertijd op en wordt naar een tafeltje op de boot begeleidt. Er is ruimte voor 200 man dus het duurt even voordat we gaan varen. Dat is overigens helemaal niet erg want het horecapersoneel staat al snel voor je neus om een bestelling op te nemen. 

Douwebob1

Terwijl we van ons glaasje bubbels genieten begint Speelman en Speelman, bevriende artiesten van Douwe Bob, de avond met een muzikaal eerbetoon aan Amsterdam. De hele boot zingt luidkeels mee met 'Aan de Amsterdamse grachten'. Inmiddels zijn we aan het varen en krijgen we het eerste voorgerecht geserveerd. Als er iemand verstand heeft van lekkere wijn en goed eten is het Douwe Bob wel en anders dan in zijn café kiest hij aan boord voor de Italiaanse keuken. 

In totaal worden we op drie verschillende gerechten getrakteerd en kunnen we ondertussen genieten van singersongwriters die bekende hits spelen en ook iedereen aanmoedigen om te gaan dansen of mee te zingen. Ondertussen helpt Douwe Bob mee in de bediening, speelt en zingt hij af en toe een liedje mee met zijn vrienden en laat hij aan het einde van de avond een solo-optreden horen. Helaas is Douwe Bob niet elk weekend aanwezig op de boot, maar als je van lekker eten en live-muziek houdt dan zit je hier sowieso goed. 

Ook een keer meevaren met Bob's Boat Bash? Check de site voor tickets. 

andere artikelen