Meddens Hilversum: van modehuis tot hippe seafoodbar

Een van de meest saaie en lelijke steden van Nederland heeft er een hotspot bij. En wat voor een! Het voormalige modehuis Meddens in Hilversum, dat nu dus zeker een bezoekje waard is, is onlangs omgetoverd tot een restaurant waar je moet zijn geweest. Zoals je op de foto's kunt zien is het interieur fantastisch, maar de gerechten die hier worden geserveerd zijn dat evengoed. 

Door Anne Tonen

Wanneer je Meddens binnenstapt kijk je je ogen uit. Alles wat je ziet is prachtig: van het roze behang met bloemen en paradijsvogels, de gigantische ronde bar, groene en rode stoeltjes met gouden poten, tot de beschilderde bordjes aan de muur. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de andere twee etages (het was voorheen immers een warenhuis), want ook die zijn perfect gestyled. 

meddens 1

Met het interieur zit het dus dik in orde, maar hoe zit het met het eten? De menukaart van Meddens bestaat voor 70% uit visgerechten. Daarbij moet je denken aan schalen met fruit de mer (wij zijn er gek op!), oesters, fish & chips, mixed grill van verschillende visgerechten en sashimi. Voor de vleesliefhebber is er onder meer steak tartaar, Ossenhaas en een home made burger. Vega's hebben keuze uit drie verschillende gerechten, waaronder een bietenrisotto. 

Wij lieten ons door de chef verrassen en kregen als voorgerecht de tonijn- en de zalmtartaar met krokante avocado en een krokant ei uit de oven. Een ontzettend goede binnenkomer. Zowel de zalm als de tonijn waren vers en ik moet zeggen dat ik in lange tijd niet zulke zachte zalm heb gegeten. Ik en mijn tafelpartner genoten van elke hap en baalden flink toen het gerechtje op was. Alleen al voor dit gerechtje zou ik zo weer in de trein naar Hillywood stappen.

tartaar 1

Gelukkig was het hoofdgerecht, ossenhaas en kreeft, bijna net zo goed. De ossenhaas was lekker mals gebakken, de kreeft een beetje saai en smaakloos maar de bijgerechtjes, zoals de aardappelpuree maakte alweer veel goed. Volgende keer proberen we de fruit de mer, want oh wat zag dat er heerlijk uit. En nog een belangrijke mededeling: zorg dat je je niet helemaal vol eet, zodat je nog ruimte over hebt voor het dessert (lemon cheesecake). Die wil en moet je proeven namelijk.

Voor wie nog steeds niet overtuigd is en eerst even wilt aftasten: Meddens geeft elke laatste vrijdag van de maand maand een 'Vissa'. Dat is een visfuif waar je oesters voor 1 euro per stuk kunt scoren onder het genot van G&T's. Enthousiast geworden? Maak dan wel een reservering want je bent lang niet de enige die in deze prachtige tent wilt dineren. 

Adres: Kerkstraat 112, Hilversum
Reserveren: www.meddenshilversum.nl

andere artikelen