Het Mauritshuis in Groningen: Niet zomaar een eetcafé

Heb je het even niet zo breed, maar heb je wel zin in een avondje lang tafelen en lekker eten? Bij Het Mauritshuis in Groningen, een eetcafé dat niet zomaar een eetcafe is, krijg je verrassende gerechten op je bord voor een ongelofelijk lage prijs. 

Door Anne Tonen

Wanneer je het eetcafe, gelegen aan de gracht en op loopafstand van de Vismarkt, binnenstapt voel je je gelijk al op je gemak. Er hangt een ongedwongen sfeer, je wordt ontzettend vriendelijk verwelkomt en de ruimte is donker maar sfeervol. Het is een perfecte plek om je weekend in te luiden met een groep vrienden, je lover of je ouders. Eigenlijk voor iedereen dus. 

We schuiven aan en er wordt ons gevraagd wat we willen drinken. Bijzonder is dat het restaurant 25 verschillende soorten wijnen per glas heeft. Fijn! We gaan en blijven bij een Portugese wijn die goed geprijsd is, lekker fris is en iets te makkelijk wegdrinkt.

Naast de brede keuze uit wijnen is er qua gerechten ook genoeg keuze. Met een krijtbord, waarop alle voor-, tussen-, hoofd- en nagerechten staan geschreven komt de bediening aan tafel staan om jou alles over het menu te vertellen. 

maurits 1

Als voorgerecht kun je bijvoorbeeld kiezen uit oesters (2 euro per stuk), kabeljauwswang (7,50 euro) of het gerecht dat het altijd goed doet: carpaccio (8,75 euro). Qua hoofdgerechten heb je deze week (de kaart wisselt geregeld) keuze uit varkensfilet (13,95 euro) en kaasfondue (12,50 euro). Wij lieten ons verrassen door de chef en kregen als voorgerecht de lamskofte (7,50 euro) en de coquilles (6,95 euro). Daarna volgde er een heerlijk gerecht van poon en bierstoof (13,95 euro). 

maurits 2

Wanneer je voor zo weinig geld dineert verwacht je simpel eten, maar Het Mauritshuis zorgt ervoor dat je net ietsje meer krijgt dan bij een standaard eetcafe. Zoals je aan de foto’s kunt zien is er aan de opmaak van de gerechten veel aandacht besteed en dat maakt een avondje dineren buiten de deur toch net een stukje leuker. En al helemaal voor dit soort prijzen. Wij zijn fan!

* Het Mauritshuis is dagelijks geopend. Reserveren doe je hier

andere artikelen