Mama Makan: de beste bottomless brunch in Amsterdam met Indonesische twist

Gaat bij de gedachte aan eggs benedict, luchtige pannenkoekjes en knapperige wafels jouw hart ook sneller kloppen? Dan ben je waarschijnlijk net als ons gek op bottomless (boozy) brunches. Heb je zin in een smakelijke variatie op deze gerechten? Dan ben je bij de Indonesische brunch van restaurant Mama Makan aan het juiste adres!

Credit: Mama Makan
Credit: Mama Makan

De oosterse twist die Mama Makan aan typische brunchgerechten geeft is niet alleen origineel, maar ook overheerlijk. En juist nu in Corona-tijd kun je zorgeloos genieten met een service die met alle huidige omstandigheden rekening houdt, en dat ook nog eens allervriendelijkst doet. De gerechten op de menukaart klinken misschien wat zwaar, maar ze zijn helemaal aangepast op het tijdstip van de dag. Met twee tot drie gerechtjes kom je daarmee ruim toe.

mama2

Zoals je bij een kaasplankje begint met de lichtere kaasjes, doen we dat ook met de gerechten op de menukaart van Mama Makan. De Bubur Ayam is dan ook een perfecte aftrap van de brunch. Hier wordt boterzachte rijst geserveerd met uiterst malse kip, ei, lente-uitjes en cakwe. Ben je een liefhebber van tofu? Ga dan voor de Tahu Goreng Benedict. Tofu vormt hier namelijk een bedje voor twee heerlijk gepocheerde eieren en gewokte tauge, in combinatie met een heerlijk sausje van citroengras en kurkumasaus.

mama3

Wanneer je klaar bent om de smaakpapillen echt uit te dagen kun je kiezen voor Mama’s ayam & waffles. Deze wafel, geserveerd met gefrituurde kip, vormt een intense smaakbeleving. Niet zo gek, want de krokante kippendijtjes zijn 24 uur gedompeld in een marinade van sesamolie en limoen. Dit gaat gek genoeg uitstekend met het zoete van de wafel en de saus die gemaakt is met onder andere ananas, tomaat en wat knoflook. Is dit je iets te machtig? Ga dan voor een Hollands pannenkoekje met een heerlijke Indonesische topping van in kokos gesmoord rundvlees. 

Mama1

Mocht je nog ruimte over hebben, dan zijn de coconut pancakes de ultieme afsluiter. Grote kans dat je rollend naar huis gaat, maar dat is het absoluut waard. Ook leuk: voor 14 euro extra tover je de bottomless brunch in een bottomless boozy brunch en kun je onbeperkt cava bestellen. Reserveringen gaan per tijdslot van twee uur. Kom met een lege maag, want hoe meer je kunt proeven van dit menu, hoe beter!

Reserveren: mamamakan.com

Adres: Spinozastraat 61, Amsterdam

andere artikelen