Luxueus ontspannen bij spa & wellness Fort Resort Beemster

De sauna is voor veel mensen de ultieme vorm van ontspanning. Urenlang dobberen in het water of alles eruit zweten en het dagelijks leven even achter je laten. Als je op zoek bent naar een bijzondere wellnesslocatie met een intieme en weelderige sfeer dan mag je een bezoek aan Fort Resort Beemster niet overslaan.

Door: Yael Water

Het prachtige Fort Resort Beemster bevindt zich ongeveer 20 minuten rijden van Amsterdam in het landelijke Zuidoostbeemster. Het historische bouwwerk behoort tot één van de vijf forten van de Stelling van Amsterdam. Sinds 2012 is deze imposante plek omgetoverd tot een waar ontpanningsparadijs.

Zowel binnen als buiten zijn er verschillende sauna’s, baden, whirlpools en rustruimtes gecreëerd. Temperaturen kunnen er hoog oplopen. Voor wie het niet heet genoeg kan is de houtgestookte kelo met 105° een aanrader. Houd je het hoofd liever wat koeler dan is de zoutgrot met 65° de perfecte spot. Neem na de sauna een verkoelende duik in één van de baden of drijf heerlijk rond in het zoutwaterbad.

Zwembad buiten1

Naast de vele ligbedden is er ook een ligweide en zandstrand waar je met zonnig weer aan een egaal gekleurd lichaam kunt werken. Verstopt achter het zandstrand leidt een pad over het water naar een tropisch ingericht eilandje: klein Bali. Naast het warmwaterbad, blotevoetenpad en de meditatietuin vind je hier de yoga shala. In de shala wordt meerdere keren per week yogales gegeven. En zeg nou zelf, wat is een betere combinatie voor ontspanning dan yoga en wellness?

IMG_9594

Ben je niet zo van het bewegen en word je graag in de watten gelegd dan kun je in de luxe spa jouw hart ophalen. Naast hammam rituelen kun je ook diverse massages, bodyscrubs, Thalgo gezichtsbehandelingen en lichaamspakkingen boeken. Het kost wat extra maar vergeet even alles om je heen en laat je heerlijk verwennen!

Een dag naar de spa & wellness is niet compleet zonder een hapje en drankje. Bij Fort Resort Beemster kom je ook op dit gebied niets te kort. In het wellness restaurant worden dagelijks wisselende seizoensgebonden gerechten en gezonde smoothies bereid. Een glaasje bubbels erbij en de dag kan niet meer stuk.

Vanaf €27,50 heb je de gehele dag toegang tot de spa & wellness. Fort Resort Beemster is dagelijks geopend van 10:00 – 23:00 uur. Elke eerste dinsdag van de maand is het badkledingdag. Wil je langer blijven? Boek één van de prachtige hotelkamers in het bijbehorende hotel.

Meer info: www.fortresortbeemster.nl

andere artikelen