Luxe uit eten in Den Haag? Bij Restaurant Harper stikt het van de culinaire én originele gerechtjes

In stijl uit eten in Den Haag? Begin deze lente opende restaurant Haper de deuren aan het plein ‘De Plaats’ midden in de stad. Dit toprestaurant zit in een monumentaal pand gevestigd, heeft een ruim terras, onwijs goed personeel én een keuze uit het menu maken is haast onmogelijk want er zijn weinig restaurants met zo’n originele én betaalbare menukaart als bij restaurant Harper. Een mooie culinaire aanwinst voor de stad Den Haag dus.

Restaurant Harper is wat ons betreft niet een plek waar je op het terras gaat zitten dineren. Ja, uiteraard wel voor een koud biertje of een goed glas wijn maar om de echte sfeer van het restaurant te proeven adviseren we je echt om binnen te gaan zitten.

Het eerste wat je opvalt als je Harper binnenstapt is de prachtige Instagrammable bar waar je gelijk aan wilt schuiven voor een goede cocktail maar als ook het restaurantgedeelte is zo ontzettend stijlvol en sfeervol ingericht. Het doet met denken aan een hele sjieke en moderne Franse bistro en de verwachtingen zijn dan ook al meteen hoog.

Zodra we aan tafel zitten en de menukaart openslaan weten we gelijk dat dit een fantastische avond gaat worden. Nog nooit hebben we zoveel moeite gehad om een keuze te maken uit alle gerechtjes op de kaart want werkelijk alles klinkt fantastisch. Op het menu staan allemaal gerechtjes die je met je tafelgenoot kan delen en er wordt geadviseerd om zo’n zes gerechtjes in totaal te bestellen.

Mijn oog valt meteen op de foie gras met eend, een sorbet van perzik en champagne en brioche. Hier bij Harper durven te te gaan voor gekke en verrassende combinaties want zeg nou zelf: heb je ooit foie met sorbet gegeten? Het gerechtje proefde hemels en zit nog steeds in mijn hoofd.

Ook de andere gerechtjes op de kaart zijn bijzonder en ik vind het heel leuk dat Harper durft te experimenteren niet voor veilige en standaard gerechtjes kiest. We aten verder de ravioli met buffetkaas, citroen en beurre noisette, de inktvis met zwarte inkt en bergamot en de 24 uur gegaarde varkenswang met werk, koolsla en ananas. Alle gerechten waren één grote smaakbeleving.

Wie van de Mexicaanse keuken houdt moet ook zeker de chicken mole met pistache en salsa verde kiezen. Dit gerechtje is zo goed bereidt dat je echt de authentieke Mexicaanse keuken proeft. En sla je de, meestal vrij saaie, bijgerechten op de kaart ook altijd over? Op aanraden van het personeel bestelden we de wilde spinazie met tempé, trassie en knoflook en dit is echt de lekkerste salade die ik ooit als bijgerecht in een restaurant at.

Ook de bediening van restaurant Harper is ontzettend scherp. Zo valt het hen meteen op als er een servet op de grond valt en staan ze meteen klaar met een nieuwe en ook als je glas wijn leeg is hoef je, zoals in vele restaurants in Amsterdam, niet lange tijd te wachten maar word je meteen bijgeschonken.

Als je deze gerechtjes ziet dan denk je dat er waarschijnlijk een aardig prijskaartje aan hangt maar voor 100 euro per persoon kun je hier een aantal glazen wijn drinken, 6 gerechtjes en één dessert eten. Mocht je er nou niet genoeg van krijgen dan kun je tot slot nog aan die prachtige bar beneden plaatsnemen voor een overheerlijke cocktail.

Restaurant Harper
Plaats 25, Den Haag
Reserveren: Restaurantharper.nl

andere artikelen