Israëlisch lunchen bij NENI Amsterdam

Ook zo'n fan van de keuken van het Midden-Oosten? Dan kunnen we je vertellen dat je intens blij gaat worden van een lunch of diner bij NENI Amsterdam. Bij het prachtige restaurant aan het Stadionplein in Amsterdam vind je allerlei lekkernijen uit de Israëlische keuken en we kunnen je vertellen: die zijn goddelijk! 

De locatie van NENI Amsterdam is al een bezoek op zich waard. Het restaurant zit namelijk gevestigd in een voormalige Citroën garage op het Stadionplein en is omgetoverd tot een super mooie, moderne industriële ruimte waar plek is voor 250 gasten en waar je lekker intiem met je lover kunt eten maar dat door de indeling ook erg geschikt is om met grote groepen te reserveren. 

Wat eet je bij NENI? Gerechten als labaneh met pita, shakshuka, falafel en baba ghanoush. Kom je voor lunch? Dan kun je voor slechts 20 euro kiezen voor een mezze en een hoofdgerecht. Wat natuurlijk veel leuker is om een aantal verschillende gerechtjes te bestellen en deze te delen met je tafelgenoot want geloof ons: een keuze maken is vrij lastig. 

foto2

Als voorgerecht bestellen we twee verschillende mezze's om te delen: de roasted cauliflower met tahini, sumac en verse oregano en falafel met popcorn en koriander. Allebei heerlijke frisse gerechten, maar proef vooral de falafel. Normaal gesproken kan falafel best droog zijn, maar de falafel van NENI is in plaats van kikkererwten gemaakt van mais (veel lekkerder). Dat in combinatie met een super bijzondere en smaakvolle dressing van gember, citroen en tahini maakt deze falafel de beste die we ooit hebben gegeten. 

foto3

Na intens te hebben genoten van de falafel is het tijd voor het hoofdgerecht. We beginnen met de Chicken Shawarma met smashed potoato, knoflook en verschillende kruiden. Klinkt wellicht heftig, maar is het niet. De kip is ontzettend mals en zacht en is, gelukkig, alles behalve vergelijkbaar met de shoarma die je 's nachts na een avondje stappen besteld. Door de vele korianderblaadjes die erover zijn gestrooid proeft ook dit gerecht vooral erg fris en licht en is het dus perfect als lunchgerecht. Ook het tweede hoofdgerecht, de overnight pulled lamb is ontzettend lekker. Het gerecht wordt geserveerd met een saus van gerookte aubergine crème, waardoor het vlees een zeer verrassende smaak krijgt. 

foto4

Mezze & pizza

Naast het gebruikelijke NENI-menu kun je deze zomer ook terecht op het zomerse terras voor Mezze & Pizza (22,50 euro p.p). Dit nieuwe concept is alleen verkrijgbaar op het terras en hierbij kun je koude mezze's, zoals de Fattoush Salad en Labaneh, combineren met foccacia pizza's. Ook hierbij is het de bedoeling dat je alles met elkaar deelt. Uiteraard is er ook genoeg keuze uit lekkere drankjes, zoals drie verschillende Sangria's, de Sunny Mary met gazpacho en de non-alcoholische Coconut Chai. 

Weekend-brunch

In de weekenden kun je bij NENI lekker boozy brunchen met shakshuka of een spicy caramalized eggplant. Voor 32,50 euro krijg je een signature cocktail, een selectie van verschillende mezze's en een hoofdgerecht en dessert naar keuze.

Geniet ze! <3 

NENI Amsterdam
Stadionplein 8, Amsterdam
Reserveren: neni-amsterdam.nl

andere artikelen