3x bijzondere lunchtentjes in Utrecht

In Utrecht zijn er genoeg gezellige lunchtentjes. Maar bij welke moet je nu écht zijn? YourDailyLife zocht voor jou drie lunchrooms in Utrecht waar ze je eten met veel liefde en passie bereiden. En waar de producten ook nog eens lokaal en eerlijk zijn. 

Door: Jamie Jansen

Hooi

Bij Hooi komen de meeste producten van lokale ondernemers. De lunchkaart is een feestje: boterhammen met zelfgemaakte eiersalade of boerenpaté, salades en soepen zoals wortel-aardappelsoep. In plaats van een high tea hebben ze bij Hooi een heuse Hooi-tea. Naast een pot thee met smaken als gember en lavendelbloesem, word je in de watten gelegd met allerlei kleurrijk lekkers. Zoals een venkel courgettesoepje met peterselie en stevig brood belegd met biet-mierikswortelspread, geitenkaas en hazelnoten.

Adres: Burg. Reigerstraat 25, Utrecht
Website: www.hooiutrecht.nl

IMG_0281

Juuls Hummus

Juuls Hummus is een waar hummus walhalla en een must visit voor elke liefhebber van deze kikkererwtenpuree. In dit gezellige lunchtentje draait alles om hummus. De Israëlische eigenaresse Julia maakt de lekkerste hummus geheel op Israëlische wijze. Want in Israël is hummus haast een ideologie en wordt het gegeten als volwaardige maaltijd. En dus niet alleen als smeersel op brood zoals wij dat kennen. Je kan je eigen bowl samenstellen met een basis van hummus en daarbij kiezen uit verschillende toppings zoals gebakken aubergine of stoofvlees. Alles is supervers en zelfgemaakt. De hummus met stoofvlees is de specialiteit en een echte aanrader! Bij elke hummus bowl krijg je een pitabroodje en de pittige saus genaamd ‘zchug’. Bij Juuls Hummus hangt er een ontzettend fijne sfeer, waarbij er gepaste aandacht is voor iedereen. Daarnaast proef je dat er echt hele goede en bijzondere producten worden gebruikt. Zo worden er speciale kleine Griekse kikkererwten gebruikt, Palestijnse olijfolie en meerdere streekproducten. Je proeft de liefde voor het vak. 

Adres: Baanstraat 1, Utrecht
Website. www.juulshummus.nl

foto hooi

District

Dit schattige bakkerijtje staat vol met verse broden zoals spelt-, pompoen- en zuurdesembrood en hartig brood met tijm. Daarnaast kun je bij District terecht voor taartjes en ander zoets. Bijvoorbeeld breekchocola, citroentaartjes en koeken. Vooral de suebites zijn erg goed. Dit zijn zoete gebakjes zonder suiker, gluten en lactose. Zien er supermooi uit en zijn nog gezond ook. De producten haalt District zoveel mogelijk uit de buurt van Utrecht. Hierbij staat eerlijkheid en ambachtelijkheid voorop. Het tentje heeft ook nog eens een mooie Scandinavisch inrichting waardoor het net lijkt alsof je in een gezellige woonkamer zit. 

Adres: Jan van Scorelstraat 1, Utrecht
Website: www.facebook.com/districtutrecht

andere artikelen