Dit zijn de lipsticktrends voor de herfst/winter van 2020

Nu de wintermaanden weer zijn aangebroken en we allemaal langzaam veranderen in Casper het Spook, kan iedereen wel wat extra kleur gebruiken om de boel wat op te vrolijken. Een mooie lippenstift is dan ook onmisbaar dit najaar! Welke kleuren zijn helemaal hot op het moment? En hoe combineer je je lippenstift met een mondkapje? Wij zochten het allemaal voor je uit!  

De basis voor een mooie lippenstift is zachte, goed gehydrateerde lippen. Vanwege de temperatuurverschillen in de winter binnen en buiten, is het belangrijk je lippen goed te verzorgen. Zo kun je bijvoorbeeld een lipscrub en een goede primer gebruiken, voordat je je lippenstift aanbrengt. De lip primer van Elizabeth Arden is een dikke aanrader. Let op dat je niet te veel Labello gebruikt, want daar raken je lippen aan verslaafd en hierdoor drogen ze nóg sneller uit!  

Afgelopen seizoen zagen we veel zachte nude kleuren op de lippen. Soft tones die de nadruk vooral op de ogen leggen. Dit najaar ligt de focus weer veel meer op diepere en rijkere rode kleuren. We mogen weer uitpakken! Hierbij is het erg belangrijk te kijken naar welke kleur rood het beste bij je huidskleur en haar past. De perfecte match laat je verleidelijk stralen als Marilyn Monroe!  

Belangrijk bij het kiezen van de juiste tint, is de ondertoon van jouw huid. Mocht je niet zo goed weten of je een “koele” of “warme” ondertoon hebt, dan kom je daar snel achter door te kijken naar de aderen aan de binnenkant van je pols. Als deze blauwachtig zijn dan heb je een koelere ondertoon. Bij een meer groene kleur, heb je een warme ondertoon. Mocht het een mix van beide zijn dan ben je een lucky bastard en kom je overal mee weg!  

Bij een koel huidtype kies je voor een lippenstift met blauwtinten zoals kersenrood, mauve en paars. Zo is de Max Factor Colour Elixir Lipstick in de kleur 720 Scarlet Ghost een ideale keuze voor jou! Bij een warme ondertoon in je huid kies je voor een kleur die meer oranjetinten bevat, zoals koraal, koper en bruintinten. De Revlon Super Lustrous Lipstick in de kleur 049 Rise Up Rose is een prachtige zachte kleur voor een huid met een warme ondertoon. Om je rode lippen perfect te shapen, gebruik je een lippenpotlood in dezelfde tint.  

Nu we allemaal mondkapjes moeten dragen, is het erg belangrijk een matte lippenstift te kiezen die niet afgeeft. Niemand wil als clown Bassie op een afspraak aankomen! De nieuwe generatie matte lippenstifts heeft een zachte, crème-achtige textuur, die superlicht en zacht aanvoelt. Een hele goede en betaalbare optie is de L’Oréal Infallible Lip Paint Matte Lipstick! Om je kleur lang goed te houden, kun je een klein laagje foundation aanbrengen op je lippen, voordat je ze helemaal fabulous af maakt met je favoriete kleur.  

andere artikelen