Aan de Bloemgracht in Amsterdam zit restaurant L’invité nogal goed verstopt. Verborgen in een prachtig 400 jaar oudgrachtenpand fiets je het restaurant zo voorbij. Zonde, want deze bistro met Franse klassiekers is zeker de moeite waard om een lange avond te genieten van culinaire verrassingen.

Door: Anne Tonen

Wanneer je het restaurant binnenloopt, heb je het gevoel alsof je je in Parijs bevindt. De tafels zijn gedekt met wit linnen, de bistrostoelen zijn van hout en de zwart/wit geblokte stenen vloer geven de kleine ruimte, waar plek is voor 35 gasten, een chique maar een intieme en romantische sfeer. De ideale plek voor een datenight met je lover.

Schermafbeelding 2017-09-14 om 16.22.43

Op het menu vind je traditionele Franse gerechten met een Nederlanse twist. Je kunt hier à la carte bestellen, maar wij raden je aan om voor de 7-gangen proeverij (59 euro p.p.)  te gaan en je door chefkok Sico de Moel te laten verrassen met ambachtelijke en vergeten streekproducten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan koolraap, peterseliewortel of de scheermessen afkomstig uit de Waddenzee.

scheermes

Op de kaart vind je verder gerechten als hert van de Veluwe met pastinaakcrème, ragout wortel en paddenstoelen, een cappuccino van Franse uiten bouillon met Amsterdamse oude kaas en onze favoriet: Franse kwartel met bloedworst en truffelaardappel. Uiteraard ontbreekt de crème brulee, de Franse klassieker, ook niet.

Wanneer je kiest voor de zevengangen proeverij, neem er dan ook een wijnarrangement (30 euro p.p.) bij. De Moel weet namelijk zijn gerechtjes perfect te combineren met de juiste wijn. Ultiem genieten dus.

L’Invité is zes dagen per week geopend voor diner en lunch. Bekijk hier de openingstijden en het menu. 

Geef een reactie