Linguine met krab en courgette

Een aantal weken geleden heb ik een heerlijke pasta gegeten bij Jamie’s Italian in Rotterdam: linguine met krab, venkel en kappertjes. Ik besloot om deze pasta ook thuis te maken, maar dan mijn eigen persoonlijke twist eraan te geven. Ik ben zelf niet zo een hele grote fan van venkel en kappertjes, dus deze heb ik vervangen door courgette en wat ansjovisfilets om die heerlijk zoutige smaak eraan te geven. Kortom, een heerlijk pastagerecht om doordeweeks te maken na een lange werkdag. 

Wat heb je nodig?

(voor 2 personen)

  • 200 – 225 gram linguine 
  • Blikje krab van ca. 170 gram 
  • Halve courgette
  • 100 gram cherrytomaatjes 
  • 1 chilipeper
  • 2 à 3 ansjovisfilets 
  • 2 teentjes knoflook 
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • Peper en zout
  • Citroensap

Bereidingswijze

  1. Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking.  
  2. Snijd de knoflook en chilipeper fijn. Snijd de courgette in kleine blokjes.
  3. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en chilipeper ca. twee minuten. Voeg de courgette toe, roer om en blus af met witte wijn. 
  4. Voeg twee theelepels tomatenpuree toe, roer goed door elkaar en laat drie minuten pruttelen. 
  5. Snijd de tomaatjes doormidden, hussel ze twee minuten in de pan en roer het krabvlees erdoor. Doe na één minuut de pasta erbij.
  6. Giet er eventueel een half kopje kookwater bij om wat smeuïger te maken en breng op smaak met peper, zout en wat citroensap. 
  7. Besprenkel met wat olijfolie en serveer. Eet smakelijk! 

andere artikelen