Ben je net zo gek op limoncello als ik? Dan moet je zeker eens deze koekjes maken. Ik kreeg een paar weken geleden een fles echte zelfgemaakte Italiaanse limoncello van de vader van mijn vriend en besloot om er deze koekjes mee te maken. Het recept is supermakkelijk, je hebt niet veel ingrediënten nodig en binnen 20 minuten staan ze op tafel. Toch niet zo’n fan van limoncello? Dan kun je ook prima citroensap gebruiken.
Wat heb je nodig?
(voor 20 koekjes)
- 100 gram roomboter (ongezouten)
- 75 gram fijne polenta
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 gram basterdsuiker
- 1 citroen
- 50 ml limoncello
- Kristalsuiker
Bereidingswijze
- Snijd de roomboter in blokjes. Rasp de schil van de citroen en zet apart.
- Mix de roomboter, suiker, citroenrasp, limoncello en het zelfrijzend bakmeel in een keukenmachine totdat er een stevig deeg ontstaat. Je kan het deeg ook met de hand kneden!
- Maak een bal van het deeg en verdeel die in 20 kleine balletjes.
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat en vet deze nog een beetje in met wat olijfolie.
- Leg de deegballetjes op de bakplaat en maak met je duim een klein kuiltje in ieder koekje (ca. 1 cm). Let erop dat er ongeveer 5 cm ruimte is tussen elk koekje.
- Strooi nog wat kristalsuiker over de koekjes en zet ca. 12-15 minuten in de oven totdat ze mooi goudbruin zijn.