Veel singles zijn inmiddels wel een beetje klaar met al dat geswipe op datingapps. Zo komt het regelmatig voor dat niemand iets zegt, dat je date in het echt niet zo'n hunk blijkt te zijn als op de foto's of dat je na een leuk chatgesprek ineens helemaal niks meer hoort. Bij de 30-jarige Lianne Bakker uit Amsterdam was het bij de derde swipe in een keer raak. Zij ging vier jaar geleden voor het eerst in haar leven op blind date en ontmoette de 32-jarige Karel Kammeijer, die inmiddels de liefde van haar leven is en haar onlangs ten huwelijk vroeg. 

Door Anne Tonen 

Hoe lang zat je al op tinder voordat je een match had met Karel?

“Ik denk ongeveer drie dagen. Hij was de eerste man met wie ik een fatsoenlijk gesprek had zeg maar. De gesprekken die ik daarvoor had waren ontzettend saai. Zo stuurde een man mij bijvoorbeeld een heel flauw gedichtje waarvan je eigenlijk al meteen weet dat hij het gecopy past had en naar elke vrouw op Tinder stuurde. Of gasten die meteen uit waren op een seksdate. Karel was eigenlijk dus de eerste persoon die interesse toonde en leuk reageerde op de chat.” 

Met welk doel zat je op Tinder?

“Ik had niet het doel om de liefde van mijn leven te vinden. Het was meer uit nieuwsgierigheid. Mijn relatie was net over en ik wilde gewoon lekker de independent woman uithangen en een beetje voor de grap swipen.” 

Had je al Tinderdates gehad voor Karel?

“Nee, ik vond hem bij de derde swipe. Het was voor ons beide trouwens onze eerste Tinderdate en vooral ik was erg zenuwachtig. Ik kan me nog goed herinneren dat ik bij onze eerste ontmoeting in een café hem een hand gaf, drie zoenen op de wang en mezelf voorstelde. Erg stuntelig, maar daardoor was het ijs wel meteen gebroken omdat hij door mijn ongemakkelijkheid en zenuwen heel erg moest lachen. Hij stelde me meteen op mijn gemak en we hebben tot sluitingstijd zitten kletsen met elkaar. In mijn omgeving hoor ik veel verhalen dat Tinderdates vaak gericht zijn op seks, maar wij waren echt geïnteresseerd in elkaar. Het was niet alleen maar plat een drankje doen en neuken. Het was vanaf de eerste date heel erg leuk. 

Wat maakte het dat je hem naar rechts swipete?

“Hij had een hele mooie foto van zichzelf waarop hij samen met een zwarte kat stond. Ik heb zelf een kat en dat beestje betekent heel erg veel voor mij. Met die zwarte kat scoorde hij dus meteen punten, dat snap je wel.” 

Wie begon het gesprek?

“Ik begon het gesprek naar aanleiding van een andere foto waarop ik zag hij een soortgelijke tattoo heeft als ik heb. Een soort band op je arm. Toen heb ik hem daar een vraag over gesteld. Zo is het gesprek begonnen. Hij reageerde vrijwel meteen.” 

Hoe lang hebben jullie gechat voordat het tot een eerste date kwam?

“Ik denk dat het ongeveer een week duurde. Het waren vooral korte gesprekjes. Een beetje interesse in elkaar tonen, vragen wat hij het weekend had gedaan en andersom. Na een week berichtjes heen en weer gestuurd te hebben vroeg hij of ik mee wilde naar een festival. Ik vond dat een beetje te snel gaan en ben er toen niet op ingegaan. Een paar dagen later vroeg hij nogmaals om af te spreken, in een café dit keer. Toen heb ik eerst met een vriendin zijn Facebook gecheckt. Toen ik al zijn foto’s zag en tot de conclusie kwam dat hij er wel verdomd goed uitzag, dacht ik ‘ik ga het gewoon doen’. 

Veel mannen/vrouwen laten zich op datingapps van hun beste kant zien en zien er soms in levende lijve toch ietsje anders uit. Leek Karel op zijn foto’s?

“Nee dat viel allemaal heel erg mee. Hij was geen kop kleiner dan ik, sterker nog hij was zelfs anderhalve kop groter. Pluspunt! Ook had hij geen raar stemmetje. Nee, het zat helemaal goed met dat uiterlijk, haha.” 

lianne 2

Hoe lang hebben jullie gedate voordat het een relatie werd? 

“Na onze eerste date wist ik niet zo goed wat ik er verder van moest verwachten. Ik kende Tinder vooral van de verhalen om snel seks te kunnen hebben, dus ik wist niet goed wat ik hiermee aan moest en werd er ook wel een beetje onzeker van. Dit duurde gelukkig niet lang want onze tweede date volgde twee dagen na onze eerste ontmoeting. Hij nodigde me thuis uit voor een bbq met zijn vrienden. Vond ik super leuk, want dat gaf me het gevoel dat hij me leuk genoeg vond om aan zijn vrienden voor te stellen. Dat doe je namelijk niet met zomaar een chickie toch? Eigenlijk was het daarna wel dik aan tussen ons, zonder dat we het naar elkaar hadden uitgesproken. Twee maanden later wilde ik dit toch nog wel even bevestigd hebben en heb ik in een dronken bui tegen hem gezegd dat hij officieel verkering aan me moest vragen. Toen heeft hij dat op mijn verzoek braaf gedaan, haha.” 

Hadden jullie beiden verwacht dat het uit zou lopen op een relatie? 

“Na die eerste date nog niet nee. Vooral omdat ik nieuw was in de online datingscene en niet wist wat ik moest verwachten. Maar na die tweede date werd ik al vrij snel stapelverliefd en wist ik dat ik met hem wilde zijn.” 

Jullie leerden elkaar een paar jaar geleden via Tinder kennen. Denk je dat de tijden nu anders zijn of denk je dat er nog steeds relaties kunnen voortkomen uit dit soort apps?

“Ik denk dat dat ook een beetje aan jezelf ligt en hoe je er zelf in staat. Als je bijvoorbeeld gelijk door hebt dat een gast puur uit is op seks en jij dat niet wilt, zou ik dat soort conversaties lekker uit de weg gaan. Maar ja, ik denk dat je je liefde op iedere manier kunt ontmoeten. Op de werkvloer, in de supermarkt of op Tinder. Het gaat er echt om wat je toe laat of niet.” 

Vertel je altijd eerlijk aan mensen dat jullie elkaar hebben leren kennen via Tinder? 

“We vertellen het wel gewoon eerlijk. Ik vond het wel een beetje gek  en ongemakkelijk om aan zijn ouders te moeten uitleggen hoe we elkaar ontmoet hadden. Gelukkig vonden zij het alleen maar heel erg leuk en interessant, zij zagen er alleen maar de voordelen van in. Verder schaam ik me er absoluut niet voor nee. Ik zou het juist iedereen die een druk leven heeft en niet elke week de kroeg of club meer induikt aanraden. Waar ontmoet je anders een leuke man?” 

lianne bakker kus

En toen kwam het moment dat Karel je ten huwelijk vroeg. Had je het aanzoek zien aankomen?

“Totaal niet! Een maand daarvoor hadden we het tijdens een vakantie in Portugal er wel kort over gehad en hebben we beide aangegeven dat we dat ooit wel zouden willen. Blijkbaar had Karel het toen al in zijn hoofd zitten maar durfde hij het nog niet te vragen. Uiteindelijk vroeg hij me begin oktober 2017. In eerste instantie dacht ik dat het een grapje was. Het kwam niet echt bij me binnen en ik was totaal flabbergasted.” 

Hoe dankbaar ben je Tinder?

“Dat dit eruit is gekomen had ik nooit durven dromen. Ik ben Tinder ontzettend dankbaar en ik raad het iedereen aan. Eigenlijk zou ik wel ambassadeur van Tinder kunnen worden, haha. Ze zouden me op de loonlijst moeten zetten.” 

Tot slot: kunnen we in de toekomst een Tinder baby verwachten?

“De eierstokken zijn al een poosje aan het rammelen, dus hopelijk komt die Tinder baby er snel.”

Geef een reactie