Koningsdag 2024: dit zijn de leukste gratis feestjes in Amsterdam

Het is weer bijna tijd voor de leukste feestdag van het jaar: Koningsdag! Maar waar moet je in Amsterdam zijn voor de gezelligste gratis buitenfeestjes met én zonder kinderen? Wij zochten het voor je uit.

  1. Hee Hiphop Hooray Koningsdag – Palmgracht

Het terras van Café Palmgracht is wat ons betreft de gezelligste plek om Koningsdag te vieren. Hier vind je geen vervelende dronken toeristen maar begeef je je tussen de gezelligste Amsterdamse dertigplussers die wel van een bont feestje/borrel houden. Verwacht lekkere hitjes, foute r&b en heerlijke 90’s muziek.

Locatie: Café Palmgracht

2. King Loesoe bij Café Thijssen

Een mega gezellige plek om Koningsdag te vieren is natuurlijk buiten bij Café Thijssen, die ook dit jaar weer King Loesoe organiseert. Op het menu: dikke meezingers, liters bier en polonaises.

Locatie: Café Thijssen

3. Koningsdag bij Pllek

Zoek je een plek waar je met je kids terecht kunt? Bij Pllek op de NDSM-werf is jong en oud aanwezig. Je vindt hier een kindervrijmarkt, foodtrucks en dj’s die er van 12.00 tot 1.00 uur een feest van maken.

Locatie: Pllek

4. Koningsdag bij bierbrouwerij Walhalla in Noord

Krijg je al een paniekaanval bij het idee dat je door die massa moet lopen? Dat snapt bierbrouwerij Walhalla in Noord helemaal en daarom openen ze speciaal hun deuren voor een relaxte Koningsdag. Hier kun je in alle rust chillen met heerlijk zelfgebrouwen bier, fijne muziek en snacks.

Speciaal voor de kids worden er tussen 12.00 en 15.00 uur Koningsdag-spelletjes georganiseerd.

Locatie: Walhalla

5. Koningsdag de Troonopvolgers Westerpark

Veel West-bewoners vieren Koningsdag traditiegetrouw in het Westerpark want hier kun je terecht voor de vrijmarkt, een veilingshow, muziek, theater, foodtrucks, workshops en nog veel meer.

Tijdstip: 10:00 – 20:00
Locatie: Westergasterrein ter hoogte van Fabrique de Lumieres

6. Koningsdag De Kat in de Wijngaert

In dit café in de Jordaan is het altijd reuzegezellig maar of je er een lekker plekje vindt is de vraag want het is hier giga-druk. Kom dus op tijd!

Tijd: 14:00 – 17:00 uur
Locatie: De Kat in de Wijngaert

7. Knibbel Knabbel Knuisje Koningsdag

Zin in een oer Hollands-feestje? Hier zing je mee op Hollandse hitjes en staat de Oranjebitter voor je klaar. Aan eten is ook gedacht want voor slechts 9,50 euro scoor je hier een koningsburger met patat.

Tijd: 12:00 – 20:00
Locatie: Café Knibbel Knabbel Knuisje

8. Koningsdag Homomonument

Zoals elk jaar wordt het Homomonument weer overgenomen door honderden LHBTQI+ party gangers. Dit festival wordt mogelijk gemaakt door de omzet van bars en hier wordt altijd heerlijk gedraaid.

Tijd: 12:00 – 20:00
Locatie: Homomonument

9. Mikey Biemans en Donny op de Wolvenstraat

Onze favoriete Syndicaat-dj’s maken er elk jaar weer een feest van tijdens Koningsdag. Dit jaar weer ergens op de Wolvenstraat.

Tijd: Vanaf 14.00 uur
Locatie: Wolvenstraat

10. Likeminded Blockparty in het Volkshotel

Recht voor het Volkshotel kun je terecht voor 16 uur durend feestje georganiseerd door Tale of Bus.

Tijd: 12:00 – 20:00 uur
Locatie: Volkshotel

11. Streetparty PRIK

Wie altijd Pride in Amsterdam viert weet dat het bij PRIK een dolle bende is. Dit jaar vieren ze voor het eerst ook Koningsdag op het terras met verschillende dj’s en alleen maar heerlijke hitjes.

Tijd: 12:00 – 20:00 uur
Locatie: PRIK

12. RaRa’s Kingsday Block Party bij Radio Radio

Ook bij altijd gezellige Radio Radio kun je terecht voor een gratis straatfeestje maar wie er komt draaien houden ze nog even geheim.

Tijd: 13:00 – 20:00 uur
Locatie: Radio Radio

13. Reguliers Celebrates – Reguliersdwarsstraat

Bij Reguliers Celebrates pakken ze zoals elk jaar weer uit met dragqueens, MC’s, dansers en dj’s zoals Barry Paf, Joshua Walter & Miss Bunty, Lady Bee en onze favoriete disco-dj Dj NachtArchitect die het feest al om 11.00 uur opent. Als je vroeg wilt pieken weet je waar je moet zijn.

Tijd: 13:00 – 20:00 uur
Locatie: Reguliersdwarsstraat

andere artikelen