Koningsdag 2019: de beste feestjes in Amsterdam

Het is bijna tijd voor een van onze favoriete feestdagen van het jaar: Koningsdag! Natuurlijk kun je lekker over de markt slenteren of ergens op straat dronken worden met je vrienden terwijl je naar een fout bandje luistert. Nog leuker is het om met je vriendengroep naar een van de vele festivals en feestjes te gaan. Welke? Dat hebben wij voor je uitgezocht. Uiteraard in Amsterdam, want dat is natuurlijk de place to be om dit heerlijke feestje te vieren. 

Credit: Oranjebloesem
Credit: Oranjebloesem

Oranjebloesem

Locatie: Olympisch Stadion, Amsterdam
Tijdstip: 12.00 – 21.30 uur
Line-up:  Onder anderen Charlotte de Witte, Job Jobse, Stephan Bodzin, Mirella Kroes en Tom Trago
Ticket: 45 euro
Leuk om te weten: Voorheen werd het altijd op Blijburg gevierd, maar nu onze favoriete festivallocatie jammer genoeg haar deuren heeft gesloten is hét Koningsdag-festivalletje dit jaar in het Olympisch Stadion. Voor wie de hele dag wilt dansen op de lekkerste electronische muziek met nationale en internationale techno-helden, moet bij Oranjebloesem zijn. Extra fijn is dat Oranjebloesem dit jaar door mag tot 21.30 uur! Kun je daarna meteen door naar de after in Edel. 

Breakfast Club Kingsday Celebration

Locatie: Bret, Amsterdam
Tijdstip: 07.00 – 18.00 uur
Line-up:  Onder anderen PLO Man, Roger Gerressen, Ben Buitendijk en Jocelyn
Ticket: 19,20 euro 
Leuk om te weten: Voor wie lekker vroeg wil beginnen of met Koningsnacht door heeft gehaald en meteen de club in wil, kan vanaf 7.00 uur terecht bij Breakfast Cub in Bret. De rode containers voor de ingang van station Amsterdam Sloterdijk zijn klein, maar dat maakt feesten bij Bret juist heel fijn en intiem. Dansen doe je binnen op de dansvloer of buiten op het terras. Voor de feestvierders die vroeg komen is er trouwens gratis ontbijt. 

cartel

Cartel Kingsday 2019

Locatie: Westerunie, Amsterdam
Tijdstip: 12.00 – 6.00 uur (28 april)
Line-up:  Onder anderen Benny Rodrigues, Job Sifre, Kerri Chandler, Titia en Marcel Fengler
Ticket: 17,50 euro 
Leuk om te weten: Bij Cartel Kingsday kun je de hele dag op het gezellige Konneplein voor de Westerunie uit je dak gaan. Ben je er om 20.00 uur nog niet klaar mee? Koop dan een kaartje voor de after en dans tot diep in de nacht door in het Transformatorhuis, Westerliefde en de Westerunie. 

meneer nieges

Koning Nieges x Baskets X FluFlu

Locatie: Meneer Nieges, Amsterdam
Tijdstip: 12.00 – 03.00 uur 
Line-up:  TBA
Ticket: Gratis
Leuk om te weten: Bij Nieges, aan het IJ, kun je terecht voor eten, drinken, ballonnetjes maar vooral muziek! Ook fijn is dat deze locatie lekker intiem is en dat betekent dat je al je vrienden binnen handbereik hebt. Extra voordeel: dit feestje is helemaal gratis. 

noorderlicht

NDSM Vrijhaven Noorderlicht: Oldskool at Kingsday

Locatie: Noorderlicht Café, Amsterdam
Tijdstip: 12.00 – 20.00 uur 
Ticket: Gratis
Leuk om te weten: Bij Noorderlicht in Amsterdam Noord staat de hele dag in het teken van oldskool hitjes. Van disco, funk, swingbeat tot hiphop. Echt alles wat een beetje dansbaar is komt voorbij. 

andere artikelen