King Kong Hostel: Betaalbaar logeren in de gezelligste straat van Rotterdam

Op zoek naar een betaalbare slaapplek in Rotterdam? Mocht je wat euro's te besteden hebben dan raden we je aan om een kamer in Hotel New York te boeken. Vind je dit maar zonde van je geld omdat je je kamer toch nauwelijks ziet? Boek dan een kamer in het King Kong Hostel in Rotterdam, een super leuk, hip en schoon hostel op de Witte de Withstraat waar je zowel privékamers als een bed op een slaapzaal kunt boeken.  

Door Anne Tonen

Nog steeds associëren veel mensen het woord 'hostel' met het woord 'vies'. Grote onzin, want tegenwoordig zijn de meeste hostels ontzettend hip. King Kong Hostel is er een voorbeeld van. Dit hostel doet eigenlijk niet onder voor een normaal hotel. Het enige verschil is dat, als je het voordeligst uit wilt zijn, je met meerdere mensen op een kamer slaapt. Daarnaast is de sfeer vele malen gezelliger en knusser dan in een goedkoop hotel. Voor wie nog niet overtuigd is hebben we nog een ander pluspunt: het hostel is omringt met leuke restaurants en barretjes en na het stappen heb je dus geen gedoe met taxi's of ubers en rol je zo je bed in. 

king kong eenprsoons

Op de slaapzaal (20,50 euro p.n) in het hostel bevinden zich veel toeristen uit Azië, Belgie en Frankrijk. De privékamers, waarvan er drie zijn, zijn meestal geboekt door stellen of zakelijke reizigers. Wij sliepen in een privékamer (70 euro p.n) die er eigenlijk gewoon uitziet als een hele nette hotelkamer. Met een heerlijk bed, een lekkere douche, een eigen toilet, een koelkast en een tv. Hoe het is om op een zaal te slapen kunnen we je niet vertellen, maar deze zagen er in ieder geval heel leuk en netjes uit. 

meerpersoons

Mocht je iets te vieren hebben, zoals een vrijgezellenfeestje of een verjaardag, dan heeft King Kong Hostel daar een speciale kamer voor: 'the luxury female dorm'. Een kamer met zes heerlijke queen size bedden en waar je met maximaal 12 personen (27,50 euro p.n) kunt verblijven. Aan stelletjes is uiteraard ook gedacht. Zij kunnen terecht in de 'Lovers Loft' voor 50,50 euro per nacht.

Eten en drinken kun je bij King Kong Hostel trouwens ook, maar wij raden je aan om lekker de buurt te gaan verkennen want daar zitten talloze leuke restaurantjes en barretjes. Mocht je budget laag zijn, dan kun je uiteraard ook iets halen bij de supermarkt om de hoek en dit klaarmaken in de gezamenlijke keuken van het hostel. 

Zoals je kunt zien kan en mag alles bij King Kong Hostel en dat maakt een verblijf hier ontzettend relaxed en prettig. En omdat je flink bespaart op hotelkosten heb je meer geld over om te shoppen, eten en uit te gaan. Ideaal toch? 

Adres: Witte de Withstraat 74, Rotterdam
Reserveren: www.kingkonghostel.com

Lees ook:
Bij wijnbar Het Eigendom in Rotterdam moet je een keer gegeten en gedronken hebben

andere artikelen