Kim Feenstra & Bénine Bijleveld lanceren glutenvrij kookboek

In het nieuwe kookboek Food Talk geven model en fotografe Kim Feenstra en foodblogger Bénine Bijleveld een kijkje in hun glutenvrije leven. YourDailyLife was aanwezig bij de boekpresentatie en sprak met de bloedmooie dames over waarom zij glutenvrij eten en wat dat met hun lichaam doet. 

Door: Faye Boné en Anne Tonen

Hoe is Food Talk tot stand gekomen?

Bénine: “We leerden elkaar drie jaar geleden via via kennen en dat bleef altijd een beetje oppervlakkig. Totdat we acht maanden geleden bij elkaar kwamen om het idee van een kookboek te bespreken. Kim was op dat moment bezig met het perfecte plaatje (RTL-programma, red.) en ik ben een foodblogger. Zo werden we aan elkaar gekoppeld. Daarna ging het eigenlijk heel snel want binnen een maand zaten we al bij de uitgeverij.”

Waarom is het voor jullie belangrijk om glutenvrije recepten onder de aandacht te brengen?

Bénine: “Ik ben gluten intolerant en in mijn omgeving ken ik eigenlijk best veel mensen die hier ook last van hebben. Ik vind dat er erg weinig handvaten zijn voor hen. Ook wordt er nogal geitenwollensokkerig over gedaan en daardoor merkte ik dat veel mensen het dan moeilijk vinden om lekker te gaan koken. Met mijn recepten hoop ik deze mensen een beetje te helpen. Glutenvrij eten kan namelijk echt heel lekker zijn”

Kim: “Vanwege mijn werk als model is het voor mij beter om regelmatig glutenvrij te eten. Ik ben zo’n persoon die in een week allemaal dingen kan eten die ik eigenlijk niet zou moeten eten. Nu ik glutenvrij eet heb ik daar minder last van en ben ik meer in balans.”

foto 1

Jullie zijn beide gek op eten, maar hoe blijven jullie in godsnaam zo slank?

Kim: “Nou dat gaat niet vanzelf hoor. Ik sport ontzettend veel en ik zorg er natuurlijk wel voor dat ik alles met mate doe.”

Wat zijn jullie guilty pleasures?

Kim: “Bananenmilkshakes en de cheeseburger van de Mc Donalds. Ik eet dus niet altijd glutenvrij nee. Ik mag van geluk spreken dat ik alles kan eten wat ik wil maar ook dat ik ervoor kan kiezen om glutenvrij eten toe te passen in mijn levensstijl.”

foto 2

Wat voor effecten heeft glutenvrij eten op je lichaam?

Bénine: “Ik ben geen diëtist dus ik kan alleen voor mezelf spreken. Als je sensitief bent krijg je een minder opgeblazen gevoel, je kan het beter verwerken en je hebt veel energie.”

Kim: “Ik ben minder vermoeid, heb meer energie en ik heb bijna nooit meer last van een opgeblazen gevoel. Ik voel me er echt veel beter door. In het begin dacht ik wel dat glutenvrij eten minder lekker was, maar Béline heeft mij overtuigd. Zij heeft echt magische handen en weet smaken heel goed bij elkaar te brengen.”

Food Talk ligt nu in de winkels, maar is uiteraard ook te bestellen via bol.com

andere artikelen