Faye’s tips voor een stressloos kerstdiner

Kerst hoort een leuke periode voor iedereen te zijn, maar bij kerst komt nogal wat kijken. Een kerstboom halen, je huis versieren, bezoekjes aan familie, een kerstoutfit op de kop tikken, je naasten verwennen met cadeautjes en natuurlijk het uitgebreide kerstmaal. 

En vooral dat laatste zorgt bij velen van ons voor de nodige stress. Onze foodblogger Faye, die al heel wat kerstdiners heeft georganiseerd, deelt haar tips hoe je stressloos de feestdagen ingaat. Want een kerstdiner organiseren hoeft helemaal niet zo lastig te zijn. 

Plan vooruit
Maak voor jezelf een lijstje van wat je allemaal nodig hebt en wacht vooral niet tot het laatste moment. Want door haast voel je je gejaagd en dit veroorzaakt een hoop stress.

Voorbereiding
Alles wat je al een dag/avond van tevoren kunt voorbereiden, bereid je voor. Tafel dekken, snijwerk, cadeautjes inpakken. Hiermee win je een hoop tijd en het geeft je meer rust in je hoofd. 

Verdeel taken
Hoewel we graag de controle in eigen handen willen hebben, moet je taken gaan verdelen. Probeer de regie een beetje los te laten. Opper eens of iedereen iets wilt meenemen. Scheelt jou een hoop werk en het gaat tenslotte om het samenzijn en de gezelligheid.

Makkelijke weg
Je kunt er natuurlijk ook voor zorgen dat jij altijd bij een ander eet en dus geen stress hebt in jouw huis. Maar probeer dan een beetje de stress van een ander weg te nemen door jouw hulp aan te bieden.

Sta stil
Probeer vooral tussen alle hectiek, even stil te staan bij alles. Zou het minder gezellig zijn als je een driegangenmenu doet in plaats van zes? Denk je dat de kindjes minder blij zijn met twee cadeautjes dan met drie? Zal het iemand echt opvallen als je je jurkje al een keer eerder heb gedragen? Nee!

Geniet
Maar probeer vooral te genieten van deze mooie dagen en ‘count your blessings’. Want daar gaat het tenslotte allemaal om. Je zegeningen tellen en blij zijn met hetgeen wat je hebt. 

Fijne kerst allemaal!

Wil je slank de kerst door? Lees dan ons artikel terug over hoe je slank deze maand doorkomt. 

Fotocredit: Schöner Wohnen 

andere artikelen