Geef je huid een lekkere boost met de QMS-behandeling van BLOY Institute Amsterdam

Terwijl ik 5 x per week in de gym te vinden ben en hartstikke goed ga op groentensapjes en gezonde gerechten ben ik alles behalve bezig met het verzorgen van mijn huid. Zo ben ik te lui om mijn make-up af te halen en heb ik nog nooit in mijn leven een gezichtshehandeling ondergaan. Toen BLOY Institute mij uitnodigde om de QMS-behandeling uit te proberen twijfelde ik in eerste instantie want mijn huid ziet er goed uit en ik zag er het nut niet echt van in. Toch was ik wel benieuwd of ik verschil zou gaan merken. 

BLOY Institute zicht gevestigd aan de Willemsparkweg in Amsterdam-Zuid en je kunt er terecht voor verschillende gezichts- en lichaamsbehandelingen. Een van de populairste behandelingen is de QMS-behandeling. Dat is een collageen- en zuurstofbehandeling die ervoor zorgt dat je huis op een natuurlijke wijze jong blijft. 

Een natuurlijke glow tijdens deze winterse maanden

Bij binnenkomst in de salon wordt er gevraagd om mijn bovenkleding uit te doen want bij de behandeling zit namelijk ook een nek-, hoofd- en schoudermassage. Daar trek ik uiteraard graag mijn kleren voor uit. Ik mag plaatsnemen op een stoel, met rugverwarming, en krijg een handdoek over me heen. De QMS-behandeling is dus een behandeling om je huid een boost te geven. Het verstevigt je huid, de lijntjes in je gezicht schijnen te verminderen en je krijgt een natuurlijke glow. Ook zou deze behandeling goed helpen tegen een geirriteerde of rode huid. 

We beginnen met het reinigen van mijn huid met een reinigingscreme van QMS. De reinigingsgel ruikt heerlijk en Naomi vergelijkt de geur met de geur die je in een hammam of spa ruikt. Na de reiniging wordt er met een felle lamp gekeken hoe de staat van mijn huid is. Zelf heb ik een donkere huid en heb ik naar mijn idee best een stabiele huid. Toch ben ik benieuwd of een huidexpert er ook zo overdenkt. Na mij kort bestudeerd te hebben is de conclusie dat mijn huid stabiel en egaal is en er geen lijntjes of rimpels te zien zijn. Wel is mijn huid op een aantal plekken een beetje dof en zou het wel iets vochtiger mogen. 

Maskers en massages 

Dan is het tijd voor het algen masker. DIt haalt het vocht in je huid naar boven en zorgt ervoor dat de huid gemineralisseerd, gevoed en gehydrateerd wordt. Mijn gezicht wordt er helemaal mee, dus ook je ogen en lippen, besmeerd en binnen een paar minuten wordt het hard. Zo ongeveer 10 minuten blijft het erop zitten en ondertussen krijg ik een heerlijke schouder- en nekmassage. Een van de voordelen van zo'n soort kleimasker is dat het je huid verstevigd, het je huid tot diep in de poriën reinigt en dat de QMS-producten beter worden opgenomen. 

Ook de zuurstofbehandeling, die daarna volgt, zorgt ervoor dat de QMS-producten dieper in de huid worden gebracht. Met een apparaatje dat lucht blaast wordt er over je hele gezicht zuurstof toegediend. Dit zorgt er ook voor dat je huid op een natuurlijke manier een lift krijgt. 

Hierna krijg ik nog een Hyaluron-masker. Dit masker zorgt er juist voor dat er extra vocht de huid in gaat waardoor die glow ontstaat. Terwijl dit masker mijn gezicht inttrekt krijg ik een goddelijke hoofdmassage. DIe is zo ontspannend dat ik er bijna van in slaap val. 

Tot slot wordt er een collageen-creme en een oogcreme op mijn gezicht gemasseerd en dan is het uur voorbij. Als ik daarna in de spiegel kijk zie ik dat mijn huid inderdaad glanst en het voelt ontzettend fris, zacht en glad aan. Ik ben vooral benieuwd of er nog wat van die glow te zien is na een weekje. Omdat ik zelf geen rimpels en lijntjes heb is deze behandeling alsnog nuttig voor mij omdat mijn huid dof is en het hydratatie nodig heeft. Maar ook wordt het verouderingsproces vertraagd. Daarnaast is het een heerlijk uurtje ontspannen en kom je echt even helemaal tot rust. 

Wat kost zoiets? Deze QMS-behandeling kost 125 euro per uur en om het te onderhouden en resultaat te krijgen moet je 'm één keer in de vier tot zes weken ondergaan. Wil je 'm een keer uitproberen? Check de website van BLOY voor deze, of een andere behandeling. 

andere artikelen