International Oyster Day: 10 x restaurants in Nederland waar je ze eet

Het is International Oyster Day en dus een goed excuus om na je werkdag met een glas bubbels in je hand oesters weg te slurpen. Wat zijn de beste plekken voor seafood? TheFork heeft tien restaurants in Nederland voor je op een rij gezet waar je vandaag terecht kunt! 

fishbar monk

1. Fishbar Monk – Haarlem

Bij Monk beschouwen ze elke dag als een nieuw, culinair feestje. Verse vis en dagelijks wisselende gerechten zorgen ervoor dat je smaakpapillen telkens weer verrast worden. Ga je graag met je hele vriendengroep uit eten? Dan is de chef’s table – reserveerbaar vanaf 8 personen – met uitzicht op de keuken zeker een aanrader. En vooral niet te vergeten: ze hebben een hele bar gewijd aan de oester. Score!

2. John Dory – Amsterdam

Zin in een heerlijk avondje ‘Fishtronomy’ in een prachtig Amsterdams pakhuispand? Bij John Dory werken ze met een constant wisselend menu waarbij je kunt kiezen tussen 4, 6, 8 of 10 gangen. Zeker een avondvullend programma dus.

3. Catch by Simonis – Den Haag

De locatie van deze topper alleen al is een beleving. Met uitzicht op de Jachthaven van Scheveningen geniet je in een bijna futuristisch pand bij Catch by Simonis van dagverse vis. Aan diversiteit geen gebrek, dus er is voor ieder wat wils. Er zwemmen ten slotte genoeg vissen in de zee

Credit: Bridges
Credit: Bridges

4. Bridges  – Amsterdam

Dineren bij Bridges is maximale verwennerij. Zowel het à la carte als Chef’s menu zijn hoogstaand culinair en verrassend. Laat je onderdompelen in de bijzondere wereld van deze fine dining aan de Chef’s table in het hart van de keuken. Klinkt als muziek in de oren!

5. De Kust – Utrecht

Wie wil het niet: het hele jaar het vakantiegevoel vasthouden en je wanen in een Mediterraanse hemel midden in ons kikkerlandje? Bij De Kust laten ze zich inspireren door de Mediterrane eetcultuur. Simpele, eerlijke smaken staan hier voorop. Vamos!

6. Zeezout – Rotterdam

Twintig jaar lang mogen we al genieten van de bijzondere gerechten van Patrick ’t Hart. Het is zijn passie om iedere gast in de watten te leggen en oh boy oh boy wat ligt dat lekker bij Zeezout. Je kunt uitgaan van eenvoudige, lekkere gerechten die je kunt kiezen uit het à la carte menu óf laat je verrassen door de chef.

7. De Dagvisser – Den Haag

Doorgegeven van vader op zoon proef en voel je generaties aan liefde voor de zee bij De Dagvisser. Elke ochtend kun je ze vinden op de visafslag in Scheveningen om de dagverse vangst binnen te halen. Onze persoonlijke favoriet: het ‘Bazenmenu’. Midden in de Scheveningse haven kun je je hier laten verwennen door al het heerlijks wat de Noordzee te bieden heeft.


8. Restaurant Vis & Meer – Utrecht

Wat wil je nog meer? Ga genieten van kookkunsten van Restaurant Vis & Meer in het gezelligste straatje in hartje Utrecht, de Drieharingenstraat. Een toegankelijke kaart, industrieel interieur en een open keuken maken de beleving af en zorgen voor een gegarandeerde topavond. De ideale plek voor de echte fish lover

Credit: Beet Amsterdam
Credit: Beet Amsterdam


9. Visbar BEET – Amsterdam

Vind jij het ook altijd zo gezellig om kleine gerechtjes te delen of wil je stiekem gewoon héél veel verschillende gerechten proeven? Probeer dan vooral een keer BEET. Jij kiest en de keuken zorgt voor de optimale smaakbeleving. Sluit de avond af met een heerlijke cocktail. Cheers!


10. JP Oyster Bar – Amsterdam

Deze kon natuurlijk niet in ons lijstje ontbreken: een 100% oesterbar. Laat het zonnetje maar schijnen, zodat we kunnen genieten van deze glibberige jongens aan de buitenbar in hartje Amsterdam bij JP Oyster Bar. Samen met een glaasje bubbels kun je hier op en top smullen van de pareltjes uit de zee.

andere artikelen