In Franse sferen dineren bij Bistro Aragosta in Leeuwarden

Sinds Leeuwarden in 2018 de titel van 'Culturele hoofdstad' won is er in de hoofdstad van Friesland nogal veel veranderd. De stad is enorm opgeknapt, het leeft en je komt er tegenwoordig ook op culinair gebied aan je trekken. Een Franse bistro miste alleen nog, maar sinds een jaar geleden heeft Bistro Aragosta haar deuren geopend op de Voorstreek en waan je je midden in het centrum in Parijse sferen. 

Bistro1

Een jaar geleden, tussen de lockdown in, durfden Jan Gerard van der Wal en Wouter Brandsma het aan om een nieuw restaurant te openen. Daarvoor moet je heel veel zelfvertrouwen en lef hebben en met hun indrukwekkende cv's snappen wij dat ze dit risico durfden te nemen. Samen werkten ze hiervoor bij Le Petit Bistro in Sneek en daar kwamen ze erachter een dikke match te zijn. Reden genoeg om in Leeuwarden een nieuw culinair avontuur aan te gaan dus. 

Het restaurant zit gevestigd in het oude Mauritshuis en is ook helemaal ingericht zoals je van een Franse bistro verwacht. Zoals prachtig gedekte tafeltjes met wit linnen tafelkleden en de speciale krukjes naast de tafel voor je handtas. Bij binnenkomst in dit sfeervolle romantische restaurant weet je meteen 'dit gaat een goede avond worden'. 

Bistro 2

Bij Bistro Aragosta, wat kreeft betekent, heb je een heel menu met verschillende gerechten met kreeft maar ook kun je kiezen voor een verrasingsmenu van 4, 5 of 6 gangen. Wij kiezen voor het 6-gangenmenu (72,50 euro) met wijnarrangement. Want was is er nou leuker dan je te laten verrassen? 

Schermafbeelding 2022-06-29 om 13.40.25

We beginnen de avond met een glas bubbels en een paar kleine hapjes, zoals rillette van eend, olijven uit Umbrie en hemelse roomboter met zeezout en pruimen. We moeten oppassen dat we niet teveel van de heerlijke boter eten want oh wat is die lekker. Daarna volgt de eerste gang, een garnalencocktail. Het tweede gerecht is denk ik onze favoriet van de avond: Sneekermeerpaling met een saus getrokken van de paling en zuurkool. Bij Aragosta werken ze met bijzondere combinaties wat het eten natuurlijk alleen maar leuker maakt. 

Schermafbeelding 2022-06-29 om 13.40.49

Schermafbeelding 2022-06-29 om 13.41.09

Van het derde gerecht, de hartzwezerik van kalf met een saus van eendenlever zijn we iets minder fan maar de risotto met Noordezeekrab die daarna geserveerd wordt maakt weer al onze smaakpapillen los. Gang vijf zijn super malse kalfswangetjes met truffel en doperwtjes en als afsluiter eten we het lekkerste en bijzondere dessert sinds tijden: witte chocolade met olijven en een creme van mascarpone en olijfolie. 

Bistro Aragosta is een heerlijke plek omt te eten als je je graag laat verrassen door gerechtjes met bijzondere combinaties van ingrediënten, je van goede wijn houdt en op sjiek in een informele sfeer wilt eten. Sowieso hebben we in Leeuwarden nog niet eerder op deze manier gedineerd en is dit restaurant de eerste Franse bistro in de hoofdstad. Reden genoeg om snel een keer jezelf te trakteren op dit culinaire avondje uit!

BISTRO ARAGOSTA
Voorstreek 12, Leeuwarden
Reserveren: Bistro-aragosta.nl

 

andere artikelen