In de kast met GTST-acteur Urvin Monte

Het is al lang niet meer zo dat de vrouw of moeder twee keer per jaar de stad in gaat om kleding voor man-of zoonlief in te slaan. Tegenwoordig gaan de mannen zelf op pad en weten ze heel goed wat ze willen. Hebben ze favoriete merken, het juiste kapsel en staan er gemiddeld meer sneakers in de inloopkast dan bij de vrouw. In deze rubriek nemen we elke maand een kijkje in de kast van een hippe man.

Deze keer spraken we met acteur Urvin Monte (35) uit Almere. Velen van jullie zullen hem waarschijnlijk wel kennen uit Goede tijden, Slechte tijden, waarin hij de rol van Felix Jagtman op zich neemt. Maar naast acteren heeft deze knappe en talentvolle man nog een andere grote passie: mode! Zo vindt hij dat zijn look pas af is met een 'fresh haricut' en heeft hij een zwak voor sneakers. 

Door: Faye Bóné

Hoe zou jij je stijl omschrijven?

“Urban casual met een sportieve twist. Ik houd de mode wel enigzins in de gaten maar ‘in the end’ draag ik waar mijn hoofd die dag naar staat en vooral wat lekker zit. Jarenlang heb ik gedanst, dus mijn sportieve kledingkeuze zie je nog vaak terug in mijn outfits. “ 

urvin jasje

Wat zijn je favoriete items uit je kast?

“Ik kan niet zonder mijn zwarte leren jas van Pull&Bear. Een top score van mijn vrouw, en dat nota bene op haar eigen shopping dagje! Verder draag ik graag een bruine gaas trui van de Bershka. “

shop dinmar

Bij welke winkel shop je het meest?

“By far is DINMAR Fashionstore in Delft mijn favoriet! Helaas zit hij niet om de hoek. Van Marcel, eén van de eigenaren en tevens een goede vriend van mij, kun je er uitstekend stylingadvies krijgen. Echt de moeite waard om er een keer langs te gaan."

Wat is de musthave voor mannen dit seizoen?

“Naar mijn mening moet je sowieso een paar  witte sneakers paraat hebben staan! Leuk onder een jeans of short maar zeker ook onder een casual chique outfit. Je kunt er eindeloos mee combineren en het zijn van die schoenen waarmee je altijd wel goed zit.”

Waar investeer je in?

“Schoenen en jacks. Ze vormen een goede basis voor het geheel. En laten we een mooie zonnebril om de boel helemaal af te stylen niet vergeten. Nee wacht, ik investeer ook in mijn haar. Die ‘total look’ is niks zonder een fresh haircut.” 

sneakers urvin

Welke schoenen moet iedere man sowieso in de kast hebben staan?

“Air max 1. Ik ben in maart in London geweest en daar heb ik mijn nieuwe ‘babies’ aangeschaft. Ik heb een zwak voor sneakers en te gekke kleuren combinaties.”

Hoeveel geld geef je per maand uit aan kleding?

“Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet zo frequent shop. Ik ga liever eens per kwartaal goed shoppen en geef dan een paar honderd euro uit aan mooie stukken voor in mijn kast.”

Wie is je stijlvoorbeeld?

“Zoals ik al eerder noemde is Marcel naar mijn mening een top stylist. Hij creëert altijd een stijl die bij je past. Maar zoals hij altijd zegt: 'fashion is about something that comes from within you'. Daar ben ik het helemaal mee eens!”

In wat voor kleren zie je een vrouw het liefst? 

“Ik zie mijn vrouw het liefst in een rock chick outfit. Een leren jasje, goede skinny jeans of (leren) kokerrok gecombineerd met sneakers! Toch weer die sportieve twist van mij haha!” 

Lees ook:
In de kast met Rauw Store-eigenaar Sjoerd 

andere artikelen