‘Ik ben geen quinoakut’

“Het is drie jaar geleden ontstaan op Instagram. Na mijn bevalling ben ik mij meer gaan verdiepen in voeding. Ik kwam er toen achter dat ik het prikkelbare darm syndroom heb. En dan geven ze je als tip mee, ga maar kijken wat voor jou werkt”, vertelt foodblogger Faye Bóné (26 jaar). Inmiddels heeft ze meer dan 4500 trouwe volgers op Instagram, waar ze haar recepten deelt, schreef ze voor fitgirls.nl en gaat Faye nu op YourDailyLife wekelijks haar heerlijke (maar snelle) recepten delen. 

collage-recepten

Even voorstellen…
Naast het moederschap (twee dochtertjes van 5 jaar en 11 jaar) werkt Faye drie dagen per week op een trustkantoor. In haar vrije tijd is ze, nadat er bij haar het prikkelbare darm syndroom werd geconstateerd, zich heel veel bezig gaan houden met voeding. Ze moest wel, want verkeerde voeding kan naast veel ongemakken, zoals een opgeblazen gevoel, ook veel pijn in je buik veroorzaken. “Zo kwam ik erachter dat ik heel erg buikpijn kreeg van watermeloen en eet ik al jaren geen aardappelen meer. Maar dit betekent niet dat eten niet meer leuk kan zijn.” De foodblogger begon op Instagram en Facebook haar recepten te delen. “Eigenlijk meer voor mezelf, om te kijken wat heb ik gegeten. Soms heb je van die dagen dat je niet weet wat je moet eten en dan is het gewoon fijn om terug te kunnen kijken. Dat werd zo goed ontvangen, mensen begonnen het te ‘liken’, dat het mij eigenlijk ook wel een beetje een kick gaf.”

faye-voor-en-na‘Nadat ik op mijn voeding ging letten en niet alles meer at viel ik in het begin heel snel af’ 

Van 90 kilo naar 60 kilo…
Nu heeft Faye een jaloersmakend figuur, maar dit is niet altijd zo geweest. “Ik ben niet altijd zo slank geweest. Voordat ik zwanger werd, woog ik 70 kilo, tegen het einde van mijn zwangerschap woog ik zelfs 90 kilo. En inmiddels weeg ik 60 kilo. Voor mijn zwangerschap was ik nooit echt met voeding bezig, ik at gewoon alles. Maar op het moment dat ik op mijn voeding ging letten en niet alles meer naar binnen werkte, viel ik in het begin heel erg snel af. Ik geloof toch dat het voor 80 procent voeding is. Je kan vijf dagen per week gaan sporten, maar zonder de juiste voeding zal je niet het gewenste resultaat behalen. Voeding is heel belangrijk, maar ik ben geen ‘quinoakut’. Natuurlijk ga ik uit eten, eet ik graag sushi en hou ik van een lekkere pasta. Het gaat om de balans.” 

strandfoto-faye
Striae
Faye laat op haar Instagram niet alleen haar ‘mooie’ kant zien. “Van de zomer heb ik een foto gepost van mezelf in bikini. Ik heb sinds mijn zwangerschap veel striae op mijn buik. Toen ik op het strand allemaal moeders heel zelfverzekerd in bikini zag lopen, die best wel wat voller waren, dacht ik waarom zou ik niet een foto van mezelf in bikini kunnen posten? Die foto kreeg 1500 likes. Mensen vonden het mooi dat ik dit had gedeeld. Je ziet de mooiste plaatjes op Instagram en dit kan heel motiverend werken, maar het schetst niet altijd een realistisch beeld. Ik probeer het zo echt en puur mogelijk te houden”, vertelt Faye. 

‘Nou jongens, we moeten even wachten voordat we kunnen eten, want mama is weer eens foto’s aan het nemen van het eten’ 

Thuis
Als foodblogger ben je natuurlijk altijd bezig met het maken van foto’s van eten en dan komt het wel eens voor dat ze thuis even moeten wachten voordat ze mogen gaan eten. “Dan hoor ik mijn man zeggen: ‘nou jongens, we moeten weer even wachten voordat we kunnen eten, want mama is weer eens foto’s aan het nemen van het eten.’ Dan zit ik daar op de grond foto’s te maken en dan draai ik het weer om, want dan is het licht beter, en dan zit mijn man heel erg te lachen. Maar hij vindt het gelukkig alleen maar leuk dat ik dit doe.” 

faye-familieFaye probeert foto’s van haar kinderen niet te vaak te posten. “Ik heb wel heel erg bewust gekozen om mijn kinderen niet heel veel op Instagram te laten zien. Als het een keer voorkomt, dan is het van de zijkant. Maar de oudste vindt het wel heel erg leuk. Mijn man staat er ook wel eens op en moedigt het ook echt aan.”

Toekomst
Er wordt vaak aan Faye gevraagd wanneer ze nou haar eigen kookboek gaat uitgeven. “Tuurlijk heb ik dat idee, al een hele tijd, er is ook iemand die mij daarmee zou willen helpen. Maar ik vind het wel echt een stap, want je wordt tegenwoordig echt doodgegooid met kookboeken van bloggers. Dus ja, zit iemand nog wel te wachten op zo’n boek? Mijn volgers vragen wel eens wanneer ga je nu eens je recepten bundelen? Dat lijkt mij wel echt heel erg leuk om te doen. Ook ben ik bezig met een opleiding tot ‘lifestyle coach’. Ik hoop in de toekomst mensen te kunnen gaan helpen met een gezondere levensstijl en ze te motiveren. 

Maar voor nu heb ik heel erg veel zin om wekelijks voor jullie een recept te gaan schrijven en een beetje van mijn leven met jullie te delen.”

Het eerste recept van Faye: Om zelf te maken: Guilty Pancakes
En vrijdag een nieuw recept!

andere artikelen