Hoewel ik dichtbij het pontje woon kom ik eigenlijk nauwelijks in Amsterdam Noord. Zonde, want Noord is fantastisch, hip en rauw tegelijkertijd en er zitten de leukste restaurants en barretjes verstopt. Your Daily Life stapte op de fiets, ging op onderzoek uit en deelt vandaag de favoriete spots aan de andere kant van het IJ. 

Door Anne Tonen

skatecafe

Skatecafé

Een jaar geleden opende het Skatecafe haar deuren en sindsdien is dit onder Amsterdammers een van de favoriete spots waar je kunt lunchen, hele lekkere wijn (en speciaalbiertjes) kunt drinken en tot diep in de nacht kunt feesten. Als je een skater bent kun je er zelfs skaten (of lessen volgen), want ze hebben achterin het industriële restaurant een enorme indoor skatebaan gebouwd. 

Het fijne van het Skatecafe is is dat de sfeer ontzettend relaxed is, er een gemend publiek komt en je je er meteen op je gemak voelt. Daarnaast is het personeel ontzettend vriendelijk en is dit een plek waar je niet meer weg wilt. Binnen, maar ook buiten want het terras met picknicktafels in de zomer is ook erg relaxed. 

Avondeten doe je hier trouwens voor heel weinig geld. Zo betaal je voor een wrap 5 euro en kost een kleine curry je slechts 7,50 euro. Verder is er een daghap voor een tientje en hebben ze hier volgens de vriendelijke serveerster ook nog eens heerlijke kaasplankjes. Wij zijn fan!

Adres: Gedempt Hamerkanaal 42, Amsterdam
Website: www.skatecafe.nl

kef adam

KEF

Gek op kaas en (natuur)wijn? Dan moet je zeker een tafeltje reserveren bij Fromagerie Kef waar je een kaasproeverij kunt houden of gewoon lekker op het terras kunt genieten van een plankje en een bijpassend wijntje. Mocht een van de kazen je goed bevallen dan kun je bij het winkeltje dat aan het proeflokaal zit, je lievelingskazen inslaan. 

Oh ja, KEF heeft een ontzettend fijn terras. Jij weet dus wat je te doen staat bij de eerst volgende zonnige dag. 

Adres: Van der Pekplein 1b, Amsterdam
Website: www.abrahamkef.nl

ceuvel

De Ceuvel

De Ceuvel is een broedplaats voor creatieve en sociale ondernemers. Hier vind je groene bedrijven, duurzame events en een heerlijk terras aan en op het water. Het terras is ruim en verdeeld over verschillende plekjes. Zo kun je op een relaxte stoel aan een tafeltje zitten, op de steiger aan het water of in van de bootjes die in het water liggen. Ideaal dus voor een warme zomerse dag wanneer je de drukte van de stad even wilt ontvluchten.

Over het eten kan ik je helaas niet veel vertellen, alleen dat het biologisch en duurzaam is en dat is natuurlijk altijd een pluspunt. 

Adres: Korte Papaverweg 4, Amsterdam
Website: www.deceuvel.nl

walhalla 1

Walhalla

In een oude autogarage zit brouwerij en proeflokaal Walhalla gevestigd. Met dertien taps en een grote selectie bieren op de fles is er genoeg keuze en zal er regelmatig iets nieuws te proeven zijn. 

Walhalla heeft een terras, waar jammer genoeg de hele middag geen zon op staat maar mochten de temperaturen niet al te hoog zijn dan is het sfeervolle proeflokaal een hele fijne plek om de middag door te brengen met je vrienden en heerlijk bier. 

Tip: Boek de bierproeverij voor 9 euro en proef meerdere biertjes. 

Adres: Spijkerkade 10, Amsterdam
Website: www.walhallacraftbeer.nl

kebec 1

Kebec Micro Bakery

Op het hoekje van een loods op de NDSM-werf zit Kebec Micro Bakery waar ze heerlijke Italiaanse steenoven pizza's bakken. Kebec is vooral geschikt voor het afhalen van een pizza, maar je kunt je pizza ook opeten aan de grote picknicktafel buiten. Vaak zit je dan ook met andere gasten aan een tafel, maar dat maakt het juist extra gezellig. 

Op de kaart staan een stuk of zeven pizza's, waaronder de Pera Perin met peer en gorgonzola (aanrader).  Extra leuk: de pizza's zijn extreem betaalbaar en kosten tussen de 7,50 en 9,00 euro. Aanrader!

Adres: TT. Melaniaweg 12, Amsterdam
Website: www.kebecpizza.nl

Geef een reactie