Hotel New York in Rotterdam heeft alles wat je zoekt in een hotel

Hotel New York is een begrip in Rotterdam. Het is een van de weinige hotels waar naast hotelgasten ook ontzettend veel locals komen genieten van het prachtige terras, het uitzicht over de Maas, de overheerlijke fruit de mer en de oesterbar. Deze maand viert het hotel, dat gevestigd is in het voormalige hoofdkantoor van Holland Amerika Lijn, haar 25-jarig jubileum en na al die jaren is dit iconische restaurant/hotel nog steeds een van de populairste plekken in de stad. 

Door Anne Tonen

Voor wie een weekendje weg wilt in eigen land is Hotel New York de perfecte plek. Het hotel beschikt over verschillende kamers die vrijwel allemaal uitzicht bieden op de rivier waardoor je echt een vakantiegevoel ervaart. De kamers hebben hoge plafonds, zijn licht een uit en beschikken over bedden met zulke fijne matrassen dat het erg lastig is om op tijd uit checken. 

Wilhelminapierkamer
Wilhelminapierkamer

Een kamer boek je al vanaf 110 euro per nacht. Dit is de voordeligste kamer en de enige kamer die geen uitzicht biedt op de rivier. Aan te raden is om ietsje meer te betalen. Wij sliepen in de Wilhelminapierkamer (170 euro per nacht), waarbij je dit fantastische uitzicht dus wel hebt. Mocht je nog ietsje meer te besteden hebben, of iets speciaals te vieren hebben zoals een huwelijksnacht, dan kun je kiezen voor de torenkamer (205 euro) of het directievertrek (315 euro) waar midden in de 'woonkamer' een bad staat. Hoe romantisch! 

bad

Maar Hotel New York is veel meer dan alleen een hotel. Je kunt hier namelijk ongelofelijk lekker eten (van ontbijt, lunch, diner tot high tea). Bij het restaurant, dat ook Hotel New York heet, heb je voor ieder wat wils. Op de avondkaart staat onder meer biefstuk, steak tatartaar en wild zwijn. Daarnaast beschikt het hotel over een seafoodbar waar ze de lekkerste fruit de mer, mosselen en sashimi serveren. En dat allemaal voor hele schappelijke prijzen. 

restaurant

Mocht je op chique willen gaan, dan hoef je de deur nog steeds niet uit. Sinds begin dit jaar kun je in de kelder van het hotel, genaamd NY Basement, terecht voor de meest culinaire creaties en spannende cocktails. We hebben hier zelf niet gegeten, maar de rondleiding door dit prachtige restaurant en de keuken belooft in ieder geval al veel goeds. 

Zoals je kunt lezen heeft Hotel New York dus eigenlijk alles waar je naar op zoek bent wanneer je even alles om je heen wilt vergeten. Het hotel is zowel geschikt voor families met jonge kinderen, stelletjes die op zoek zijn naar romantiek of een weekend met vriendinnen. Hotel New York is een plek die je door de fantastische locatie, het ontzettend vriendelijke personeel en de klassieke inrichting niet meer zult vergeten. Het is een plek waar je van gaat houden en waar je naar terug blijft komen. Geloof mij maar: ik kom er inmiddels al 12 jaar!

andere artikelen