Hotel de Beyaerd: een mini-retraite midden op de Veluwe

We hebben het allemaal af en toe nodig om de rust op te zoeken en weer even op te laden en als dat dan lekker dichtbij huis kan is dat helemaal mooi meegenomen. Op de Veluwe vind je Hotel de Beyaerd waar relaxen op nummer één staat. 

Het hotel ligt tussen Harderwijk en Nunspeet en is op loopafstand van het Veluwemeer. Vanuit het hotel loop je dus zo de weilanden en de bossen in waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen, maar trek ook zeker een dagje uit om te relaxen in het hotel want daar kun je je makkelijk één hele dag vermaken. 

Al bij aankomst voel je al gelijk dat dit een plek is waar je je thuis gaat voelen en waar het ontzettend rustig is. Het hotel is een paviloenhotel en bestaat uit meerdere gebouwen. Het is een ruim terrein, maar toch voelt het door alle bomen en schattige paadjes knus aan. Kamers heb je in verschillende prijscategorieën maar als je jezelf echt in de watten wil leggen en meerdere dagen hier wil verblijven dan is ‘de natuurkamer’ (130 euro per nacht) wel de beste optie. 

De natuurkamers zijn net gerenoveerd, hebben van die perfecte hotelbedden waar je niet meer uit wil komen, hebben een heerlijke regendouche, een grote televisie en het allerfijnste: een eigen terras waar je ‘s avonds lekker kunt lezen of een borrel kunt drinken. De andere kamers zijn iets meer standaard, maar daar heb je dan wel weer het voordeel dat je je trouwe viervoeter mee mag nemen want op honden zijn ze helemaal dol in de Beyaerd. Zo dol zelfs dat de honden over het hele terrein mogen lopen en zelfs ‘s avonds mee de bar in mogen. Reuze gezellig!

In de zomer is het hier heerlijk vertoeven want het hotel beschikt over verschillende faciliteiten waardoor je tot rust komt. Zo is er een verwarmd buiten zwembad met heerlijke ligstoelen en kun je je in het zweet werken in de gym of juist alles eruit zweten in de privésauna.

Eigenlijk is het enige minpuntje het restaurant van dit hotel en dat is ontzettend jammer want de plek is zo relaxed dat je hier echt wel een heel dagje zou willen relaxen. Gelukkig heb je Harderwijk en Nunspeet om de hoek waar je ook terecht kunt voor diner. Wel een aanrader is de gezellige hooibergbar van de Beyaerd waar ze lekkere speciaalbiertjes en cocktails schenken en waar je snel in contact komt met andere hotelgasten.

Wij sliepen op een doordeweekse dag in de zomervakantie in Hotel de Beyaerd en eerlijk is eerlijk: het hotel had toen een best hoog bejaardengehalte (wel gezellige bejaarden) maar het is ook zeker geschikt voor families met kinderen, stelletjes en vriendinnen. Als je op zoek bent naar iets meer prikkels en avontuur dan is dit voor jou niet de place to be. Wel een aanrader als je tot rust wil komen, lekker wil wandelen in de natuur en de stilte wilt opzoeken want zoals ze al beloofden: relaxen kun je hier uitermate goed.

Omgeving

Bij Hotel de Beyaerd kun je kiezen uit verschillende fiets- en wandelroutes over de Veluwe. Je kunt een dagje naar Harderwijk, het bruine café in in Nunspeet, een goddelijk ijsje halen bij IJssalon Stientje of een dagje relaxen in sauna de Zwaluwhoeve, dat echt op loopafstand van het hotel ligt.

Hotel de Beyaerd
Harderwijkerweg 497, Hulshorst
Reserveren: Hotel de Beyaerd

andere artikelen