Kunnen mannen en vrouwen goede vrienden met elkaar zijn? Of komt er vroeg of laat toch een bepaalde spanning bij kijken? Wij vroegen ons mannenpanel hoe zij hierover denken. 

Vind je het belangrijk om naast mannen ook vrouwen in je vriendengroep te hebben?

Frans: “Jazeker. Dat is het allerbelangrijkste. Een vrouw heeft een bepaalde warmte die een man niet heeft en een vrouw begrijpt veel meer. Ik denk dat 40% van mijn vrienden vrouw is.”

Gauke: “Vrouwen en ik zijn over het algemeen niet bestemd voor elkaar om vrienden te zijn. Mijn libido is daar iets te hoog voor. Ik heb twee goede vriendinnen en dat is genoeg. Een vriendschap met een vrouw is vooral praktisch. Ze hebben een andere kijk op het leven en ze zijn handig om mee te winkelen.”

Amresh: "Heel belangrijk! Vrouwen zorgen voor een ander inzicht op je problemen. Ze zijn veel zorgzamer. Waar mannen heel simpel kijken, gaat een vrouw er dieper op doorvragen. Ik heb echt de mening van een vrouw nodig. Ik heb een paar vriendinnen, maar één hele goede. Ik zou niet nog meer vriendinnen kunnen hebben omdat ze veel tijd kosten."

Wat is het verschil tussen een vriendschap met een man en een vrouw?

Frans: “Als ik bijvoorbeeld liefdesverdriet heb dan bel ik eerder mijn vriendinnen op. Zij begrijpen mij meteen, zijn veel zorgzamer en gaan voor me door het vuur. Zoals elke dag een berichtje sturen om te vragen hoe het met me gaat. Als ik dit soort problemen met mannen deel dan komen ze met een oplossing en hoor ik daarna niks meer van ze. Mannen zijn veel minder attent.”

Gauke: “Mannen onderling praten compleet anders met elkaar. Mannen zijn harder en wanneer je met een vrouw praat liggen de woorden vaak gevoeliger. Een vrouw begrijpt onze manier van denken ook totaal niet. Nee, onze breinen komen niet echt overeen.”

Amresh: "Een man kan je eens in de drie maanden zien en dan ben je nog de beste vrienden. Een vrouw moet je een keer in de drie dagen minstens bellen, want anders kent ze je niet meer. Wat me ook opvalt is als je met een vrouw chillt je een heel verhaal van begin tot eind aan moet horen. Een man vertelt je het in steekwoorden en dan begrijp je het ook."

Heb je je weleens aangetrokken gevoeld tot een van je vriendinnen? Zo ja, wat deed je toen?

Frans: “Jazeker. Tot allemaal wel denk ik. Ik slaap na een avondje stappen regelmatig in bed bij een van mijn vriendinnen en natuurlijk let ik dan op hun lichaam. Ik doe er overigens niks mee hoor. Een vriendschap is mij meer waard dan een pleziertje van een paar minuten.”

Gauke: “Ik heb me weleens aangetrokken gevoeld tot een goede vriendin en juist omdat ik me tot haar aangetrokken voelde heb ik op dat moment toenadering gezocht. Of ik daar spijt van heb? Nee, want de vriendschap heeft er niet onder geleden.”

Amresh: “Ja, dat heb ik wel gehad. Ik heb het toen voor mezelf gehouden en heb me toen een beetje jaloers naar haar toe gedragen. Later toen ik over het gevoel heen was heb ik het haar verteld, maar ze kon het niet geloven. We zijn nog steeds beste vrienden."

Kan je vrienden zijn en af en toe seks hebben met je beste vriendin?

Frans: :Ik heb één keer seks gehad met een goede vriendin. De seks duurde drie minuten en daarna hadden we anderhalf jaar ruzie. Waar die ruzie over ging? Geen idee. We waren beiden in de war denk ik. Dat krijg je als je met elkaar naar bed gaat. Je hebt misschien drie minuten pret, maar daarna wordt alles ongemakkelijk en daar heb ik echt geen zin meer in. Als ik zin heb in drama, zap ik wel naar GTST."

Gauke: “Jazeker, daar geloof ik wel in. Het hangt er natuurlijk wel vanaf hoe beide personen erin staan. Als je elkaar na een avondje seksen nog recht in de ogen aan kan kijken en er om kan lachen als vrienden, dan kan het. Maar als je merkt dat de vriendschap daarna anders wordt, of dat het ongemakkelijk wordt, dan is het niet goed.”

Amresh: "Dat moet me nog een keer overkomen, maar we hebben het er wel over gehad. En ja, op een dronken avond of na een feestje kunnen we elkaar de volgende dag nog wel in de ogen aankijken. Dat weet ik zeker."

Lees ook:

Wat vinden mannen van online daten? Hoe denken mannen over vreemdgaan? Hoe gaan mannen om met een gebroken hart?

 

Geef een reactie