De vijf hotspots van Arie Boomsma

Een paar jaar terug zat Arie Boomsma met een aantal vrienden in een kookclub en reisde hij heel Amsterdam (en omstreken) af op zoek naar de beste restaurants. Omdat deze sportieve levensgenieter inmiddels alle leuke plekjes om te ontbijten of dineren wel kent, vroegen hem deze maand naar zijn vijf favoriete hotspots. 

hoftuin arie

Ontbijt: Dignita Hoftuin

"Tegenwoordig is dat Dignita Hoftuin, om de hoek van de Hermitage. Het is heerlijk daar. Het is allemaal op de seizoenen gekookt, verse producten en je zit in een tuin. Wat ik daar bestel? Ze hebben daar hele lekker pannenkoeken."

Adres: Nieuwe Herengracht 18, Amsterdam

wilde westen 1

Lunch: Het Wilde Westen

“Vanwege mijn werk ben ik heel vaak buiten de deur. Ik kom vaak in het Wilde Westen in Bos en Lommer. Verder lunch ik graag bij Spek, Staring at Jacob, de Ysbreeker en The Pool. Eigenlijk is dit niet zo’n goede rubriek voor mij hoor. Ik heb teveel favorieten."

Adres: Bos en Lommerplantsoen 1, Amsterdam

wilde zwijnen

Diner: Wilde Zwijnen

“S avonds eten we eigenlijk altijd thuis met het gezin. Maar dat was een paar jaar daarvoor natuurlijk heel anders. Toen at ik graag bij Wilde Zwijnen, Balthazar’s keuken en Gebroeders Hartering. Och, och, zo lekker.”

Adres: Javaplein 23, Amsterdam

Credit: Facebook De Ysbreeker
Credit: Facebook De Ysbreeker

Favoriete terras: De Ysbreeker

"De Ysbreeker en Dignita Hoftuin. Bij de Hoftuin is het doordeweeks nog relatief rustig als je een beetje vroeg het terras op gaat. Als je in het weekend gaat is het wel druk."

Adres: Weesperzijde 23, Amsterdam

metropolitain

Favoriete borrelplek: Café de Paris en Metropolitain

“Een van mijn partners hier in de gym heeft een reeks café’s in Amsterdam. Café de Paris en Metropolitan zijn erg fijne plekken. Maar ik moet je heel eerlijk zeggen dat ik minder de kroeg in ga sinds ik vader ben. Ik ben veel efficiënter in mijn tijd dus ik ben weinig in de nachten te vinden. Wijn drinken doe ik overigens wel hoor. Vaak aan het einde van de middag en wanneer ik thuis kom van mijn werk.

Adres: Rokin 81, Amsterdam

Foto Arie Boomsma: Sukru Mese

Lees ook:
De vijf hotspots van foodblogger Kae Sutherland
De vijfhotspots van Amayzine-editor Elke Wijnands

 

andere artikelen