HIEP HIEP HOERA: YOURDAILYLIFE BESTAAT EEN HALF JAAR

Vandaag is het feest want precies een half jaar geleden lanceerden wij YourDailyLife (YDL). Wij zijn enorm trots dat onze groot droom werkelijkheid is geworden en daarom blikken we graag met jullie terug op de hoogtepunten van ons afgelopen half jaar.

Het begin

Wij, twee journalisten uit Amsterdam die al jaren in de media werken, zaten begin mei 2016 op een terrasje te praten over het leven en onze ambities. We hadden allebei het gevoel: 'er moet meer zijn'. Het was tijd voor een nieuwe uitdaging.

Zo kwamen we op het idee om ons eigen platform te starten met als doel om voor ons zelf de mogelijkheid te creeëren om verhalen te schrijven die dicht bij ons hart liggen. Gewoon als hobby en om een beetje creatief bezig te blijven. Al gauw bleken onze artikelen ook gelezen te worden waardoor YourDailyLife inmiddels een fulltime bezigheid is.   

De naam

Samen zijn we in een café gaan brainstormen over de naam en we kunnen je vertellen dat dat misschien wel het meest lastige was van de opbouwfase. Na een paar uur kwamen we uit op de naam YourDailyLife en we wisten meteen: dit gaat ‘m worden! We lieten de naam vastleggen, kozen een template en gingen een samenwerking aan met websitebouwer Nando Dirksen, die altijd voor ons klaar stond en ons nu nog steeds helpt als er technische problemen zijn. 

Landelijke media

Al gauw haalden we met onze rubriek ‘terugblikken en vooruitkijken met’, waarin we BN’ers interviewden, de landelijke media. Shownieuws, RTL Boulevard, AD, De Telegraaf en NU.nl citeerden uit onze interviews en verwezen door naar onze website. Damn, wat gaf dat een kick om de naam van ons eigen ‘kindje’ voorbij te zien komen in kranten en op televisie.

Samenwerkingen

In een half jaar tijd hebben we YourDailyLife goed op de kaart gezet, hebben we een gemiddeld bereik van 10.000 unieke bezoekers per maand en willen bedrijven graag met ons samenwerken. De ene dag eten we in een goed restaurant en de andere dag staan we in onze hipste outfit op een modeshow. Elke week ziet er voor ons anders uit en juist dat maakt schrijven voor YourDailyLife ongeveer het leukste wat er is.

Teamwork

We hebben in korte tijd een groot team verzameld van schrijftalenten die een paar keer per maand een artikel voor YourDailyLife produceren. Wij zijn Faye Boné, Suzanne Borghart, Naomi Bönker, Sanne Giliam en Yael Water onwijs dankbaar voor hun inzet, creativiteit en enthousiasme. Binnenkort zullen we deze meiden, en ons zelf uiteraard, uitgebreid aan jullie voorstellen.

Bezoekers

Tot slot: onze lezers. We vinden het een eer dat jullie YourDailyLife bezoeken en we hopen dan ook dat jullie met veel plezier onze artikelen blijven lezen. 

andere artikelen