Hiep Hiep Hoera: YourDailyLife bestaat 1 jaar!

Vandaag is het groot feest want het is precies een jaar geleden dat YourDailyLife (YDL) live ging. Het begon allemaal als een hobby, maar al gauw merkte ik dat de artikelen in de smaak vielen en werd YDL naast mijn baan een dagelijkse bezigheid. Met elke dag één nieuw artikel. Vandaag blik ik graag samen met jullie terug op de hoogtepunten van het afgelopen jaar.

Het begin

In mei 2016 kwam ik op het idee om mijn eigen platform te starten. Het doel? Voor mezelf de mogelijkheid te creeëren om verhalen te schrijven die dichtbij mijn hart liggen. Gewoon als hobby en om een beetje creatief bezig te blijven. Al gauw bleken de artikelen ook echt gelezen te worden, wilden andere journalisten zich aansluiten bij YDL en wisten we in de eerste maand al 11.000 bezoekers te halen.  

De naam

Dit was denk ik wel het meest lastige van de opbouwfase. Ik ben een aantal steekwoorden gaan opschrijven en na een paar uur kwam ik uit op de naam YourDailyLife. Meteen wist ik dat dit ‘m ging worden.

De naam liet ik meteen vastleggen en ik ging een samenwerking aan met websitebouwer Nando Dirksen, die altijd voor me klaar staat en me nu nog steeds helpt wanneer er technische problemen zijn of wanneer ik iets wil veranderen aan de site. Thanks Nan!

Landelijke media

Al gauw haalde ik met mijn rubriek ‘terugblikken en vooruitkijken met’, waarin ik BN’ers interview, de landelijke media. Shownieuws, RTL Boulevard, AD, De Telegraaf en Nu.nl citeerden uit mijn interviews en verwezen door naar YDL.

Als voormalig journalist/verslaggever bij dagbladen en tv-programma’s stond mijn naam vaak op websites en was ik regelmatig in beeld, maar het gaf pas echt een kick om de naam van mijn eigen ‘kindje’ voorbij te zien komen in kranten en op televisie.  

Mijn eerste samenwerking met mijn favoriete merk Monki.
Mijn eerste samenwerking met mijn favoriete merk Monki.

Samenwerkingen

Het afgelopen jaar heb ik leuke samenwerkingen gehad met onder andere L’Óreal, The Inner Circle, Monki en Hunkemöller en sinds een half jaar word ik dagelijks benaderd voor leuke projecten. Helaas moet ik veel opdrachten afwijzen omdat ik er geen tijd voor heb of omdat het merk niet bij YourDailyLife past. Deze samenwerkingen zijn heel leuk maar niet het belangrijkste. Het belangrijkste is voor mij dat ik kan schrijven over onderwerpen die ik zelf kan bepalen, dat ik op zoveel verschillende plekken (in binnen- en buitenland) mag komen, veel nieuwe en interessante mensen ontmoet en een paar keer per week in de mooiste restaurants mag eten. Dat maakt mij echt een gelukkig mens.

Vlnr: Albertine Pomper, Jamie Jansen, Anne Tonen, Amresh Jokhoe, Faye Bone, Suzanne Borghart en Marina Snijder. Helaas ontbreken Robert de Graauw en Yael Water op deze foto.
Vlnr: Albertine Pomper, Jamie Jansen, Anne Tonen, Amresh Jokhoe, Faye Bone, Suzanne Borghart en Marina Snijder. Helaas ontbreken Robert de Graauw en Yael Water op deze foto.

Teamwork

In korte tijd heb ik een groot team om me heen verzameld van schrijftalenten en fotografen die een paar keer per maand een artikel voor YDL produceren. Met de meeste werk ik inmiddels al sinds begin dit jaar samen. Faye Bóné, Marina Snijder, Albertine Pomper, Jamie Jansen, Mitu Zaman, Yael Water, Suzanne Borghart, Robert de Graauw en Amresh Jokhoe: ontzettend bedankt voor jullie ideeën, inzet, creativiteit en gezelligheid. Ik hoop dat ik samen met jullie weer een succesvol tweede jaar kan neerzetten.

Bezoekers

Tot slot wil ik onze lezers bedanken. Ik vind het een eer dat jullie YourDailyLife bezoeken en ik hoop dan ook dat jullie met veel plezier onze artikelen blijven lezen.

andere artikelen