Festivalseizoen 2023: 8 x de vrolijkste feestjes deze zomer

0
Bron: Wildeburg

Na een lange koude, donkere en regenachtige herfst en winter is er geen beter vooruitzicht dan het festivalseizoen. Gelukkig kan het aftellen alvast beginnen want het eerste grote festival het jaar staat voor de deur. Omdat het in Amsterdam stikt van de festivalletjes zetten wij ook dit jaar weer onze favorieten voor je op een rij. 

DGTL 2

1. DGTL – Amsterdam (7, 8 en 9 april)

De echte festivalliefhebber is natuurlijk van de partij op de DGTL-weekender en tevens de opening van het festivalseizoen! Zoals elk jaar kun je weer genieten van drie dagen vol elektronische muziek verdeeld over acht verschillende stages op de Amsterdamse NDSM. DGTL beloofde deze editie één van de meest explosieve line-ups te presenteren en die belofte hebben ze ingelost. 

De vrijdagavond zal de Britse producer tevens Grammy-winnaar Mura Masa zijn langverwachte debuut maken op het festival. The Blessed Madonna, Passion Deez en TAAHLIAH & I. Jordan zullen hem vergezellen op de openings night. Op de zaterdag staan grote namen als Camelphat, Honey Dijon en Kamma & Masalo op het programma en op de zondagmiddag is het tijd voor de grootste trekkes van het weekend: de Edris Drew b2b Octo Octa-set. 

Kaarten voor de vrijdag, zaterdag en zondag zijn te koop je hier: DGTL.nl

Van Nelle Fabriek

2. Audio Obscura X Black Coffee – Rotterdam (15 april) 

Audio Obscura viert het 10-jarige bestaan en om dit te vieren gaan ze voor het eerst de Amsterdamse grenzen over! De van Nelle fabriek in Rotterdam wordt omgetoverd en biedt een podium aan niemand minder dan Black Coffee, die voor het eerst sinds 2021 terug keert naar Nederland om Van Nelle fabriek op zijn kop te zetten. De Grammy-award-winnende dj/producer zette in zijn thuisland Zuid-AFrika op de wereldwijde muziekkaart en had onlangs de eer om zijn producercredits toe te voegen aan Dranke;s Honestly Nevermind Lp. 

Om de Rotterdamse avond compleet te maken staan ook de Rotterdamse Cinsity en Sona, de zoon van Black Coffee aan de line-up toegevoegd.

Kaarten voor Audio Obscura koop je hier: AudioObscura.nl

Credit: Komm Schon Alter

Credit: Komm Schon Alter

3. Komm Schon Alter Das Festival 

Komm Schon Alter ken je waarschijnlijk al jarenlang van de altijd veel te gezellige clubfeestjes maar sinds een paar jaar is er ook een net zo gezellig festival. Ook daarvoor geldt dat je 24+ moet zijn om naar binnen te mogen. Voor de dertigers onder ons klinkt dit misschien erg jong, maar laat je niet afschrikken want op Komm Schon Alter ligt de gemiddelde leeftijd een stuk hoger. Daarnaast heeft het festival een ontzettend trouw publiek, waardoor je vaak dezelfde mensen tegenkomt en je, voordat het helemaal losgaat, je het gevoel hebt op een gezellige borrel te zijn beland. 

Ook de line-up is nooit teleurstellend. Met in elk geval Arabella, Extrawelt, Seth Schwarz, Olivier Weiter, Miss Melera, Joost van Bellen en Dimitria op het programma en het altijd leuke Komm Schon Alter-publiek weet je dat het met de ingrediënten helemaal goed zit. 

Kaarten voor Komm Schon Alter koop je hier: KSA.nl 

Bron: Amsterdam Open Air

Bron: Amsterdam Open Air

4. Amsterdam Open Air – Amsterdam ( 3 en 4 juni)

Als er ergens een gevarieerd publiek komt dan is het op Amsterdam Open Air. Het festival biedt voor iedereen een orgineel muzikaal programma aan en de sfeer is mega gezellig! Dit jaar pakken ze het qua muziek wel een stukje anders aan want de organisatie kiest ervoor om de grote Open Air-stage om te toveren tot een wat meer op pop gericht programma waarbij artiesten de line-up aanvoeren die nog niet eerder op het festival stonden. Denk aan: Goldband, Froukje, De Jeugd van Tegenwoordig en Claude. 

Op de andere stages is techno en house sterk vertegenwoordigd en kun je je verheugen op Dax J, Blawan, BEnny Rodrigues b2b Chris Stussy en Carlos Valdes b2b Steffi. Natuurlijk worden de hiphopliefhebbers niet vergeten en keert Vunzige Deuntjes Soundsystem weer als vanouds terug naar het Gaasperpark. 

Kaarten voor Open Air koop je hier: AOA.nl 

LagoLago

5. Weekender: Lago Lago Festival – Stroombroek (30 juni, 1 & 2 juli) 

Geen kaart kunnen bemachtigen voor Lowlands of Wildeburg? Sinds begin dit jaar horen we in de Amsterdamse wandelgangen iedereen over Lago Lago. Presentator Tim den Besten, fervent festivalbezoeker, vertelde ons al dat Lago Lago de verrassing van het festivalseizoen gaat zijn en dat de eerste editie vorig jaar naar meer smaakte. Ook wij zijn benieuwd naar Lago Lago, dat zichzelf omschrijft als 'een meerdaagse festivalvakantie vol zwoele nachten dansen, strandhangen, cocktails drinken en opladen in de wellness'. Goed nieuws: er zijn nog kaarten!

Line-up: Antal, CARISTA, Dixon,  Fatima Yamaha, Giegling, Maribou State, Palms Trax, Tom Trago en nog veel meer heerlijke dj's. 

Kaarten voor Lago Lago zijn hier te koop: LagoLago.nl

Awakeknings

6. Weekender: Awakenings Summer Festival- Hillegom  (7, 8 en 9 juli)

Wie van snoeiharde techno houdt, vette visuals, imposante stages en vuurwerkshows houdt mag Awakenings zeker niet overslaan. Het festival keert na een succesvolle editie terug naar het terrein van Beekse Bergen. Goed nieuws: je kunt ook dit jaar weer blijven slapen. Maar liefst drie nachten kun je overnachten op de techno weekende camping. De line-up is nog een verrassing maar zoals je van Awakenings kunt verwachten halen ze de grootste acts ter wereld binnen. 

Credit: Facebook Wildeburg

Credit: Facebook Wildeburg

7. Weekender: Wildeburg (7, 8 en 9 juli)

Onze favoriete weekender! Waarom? Eigenlijk vooral door het fantastische festivalterrein waar Wildeburg op wordt gegeven. Zoals elk jaar vindt Wildeburg nu ook weer plaats in Kraggeburg waar je aan het strandje kunt dansen, door het enorme bamboebos kunt verdwalen of even kunt uitrusten in de weilanden tussen de paarden. Wildeburg is één groot avontuur vol met verstopte holletjes, leuke stages en andere verrassingen. Trommel al je leuke vrienden op en probeer last minute nog even een kaartje via Ticketswap voor jezelf te regelen. 

Credit: Ulrich Grūn

Credit: Ulrich Grūn

8. Landjuweel – Amsterdam (27, 28, 29 en 30 juli)

Hoewel dit ongeveer een van de laatste festivalletjes is, staat Landjuweel al jaren op nummer 1 in de lijst van favoriete festivals. Ten eerste wordt het festival gehouden in het kunstenaarsdorpje Ruigoord en ten tweede is het festival totaal anders dan andere. Hier leef je vier dagen in een compleet andere wereld vol muziek, theater, kunst, natuur en zelfontplooing, Elke dag is het een magisch feestje op Landjuweel, met als hoogtepunt de jaarlijkse 'Beeldenroute' op de zaterdagavond. In een stoet van creatievelinge maak je een wandeling langs beelden, projecties en acts van beginnend kunstenaars. Dit is een hysterische happening waarbij jezelf ook verkleed kan kan. Het kan hier allemaal niet gek genoeg. 

Sowieso wordt dit jaar een editie om nooit meer te vergeten want Ruigoord viert dit jaar haar 50e verjaardag. Extra bijzonder aan deze Landjuweel-editie is dat er een nieuw groot stuk land aan het bestaande terrein van Ruigoord is toebedeeld en voor het eerst in gebruik zal worden genomen. Daarnaast wordt er heel hard gewerkt aan nieuwe wandelroutes en komen er ruim 20 nieuwe kunstwerken. Wij kunnen niet wachten!

Kaarten voor Landjuweel koop je hier: Ruigoord.nl

Over de auteur

Anne Tonen

Anne Tonen

Anne Tonen is de founder & owner van Your Daily Life. Ze gaat het liefst elke dag uit eten, is een enorme wijnliefhebber en houdt van een goed feestje. Verder is ze ontzettend nieuwsgierig en gaat ze graag in gesprek met mensen met bijzondere, inspirerende of ontroerende verhalen.

Geen reacties