Het favoriete bier van Italië ligt nu in de supermarkt: Birra Moretti

Ken je die heerlijke klassieke Italiaanse avonden? In de wintermaanden met elkaar in een berghut, ’s zomers in uitgestrekte gaarden terwijl de zon ondergaat. De overeenkomst: lange tafels met familie en vrienden, waar het draait om lekker eten en goed gezelschap. En daart hoort natuurlijk een heerlijk biertje bij. De favoriet van Italianen? Birra Moretti, een fris en soepel biertje dat perfect te combineren is met authentiek Italiaanse gerechten en vanaf deze week kun jij dat datzelfde gevoel ervaren!

Birra Moretti is het favorietje biertje van Italië. Het kwaliteitsbier is in 1859 ontstaan in Udine, een kalm provincieplaatsje tussen Venetië en de Alpen. 162 jaar later is het productieproces bijna onveranderd gebleven. Het resultaat? Een fris en soepel bier dat met het subtiele aroma van citrus zorgt voor een mooie balans in de smaak. 

Alcoholvrije dorstlesser

Ook de alcoholvrije Birra Moretti Zero is van hoge kwaliteit. Dankzij de kwalitatieve ingrediënten en een brouwproces dat de alcohol heel voorzichtig uit het bier verwijdert, is Birra Moretti Zero een echte dorstlesser. Vooral in combinatie met gerechten als gevulde focaccia's, quiches, kipsalades en omelet is het alcoholvrije bier een echte verrijking. 

Loopt het water je al in de mond? De kans is groot dat het antwoord ‘ja!’ is. Bij Italianen stroomt deze levensstijl door hun aderen. Al decennialang genieten ze van speckplatte en ambachtelijk bier aan lange tafels, omringd door hun geliefden. Het is dus de hoogste tijd om de kunst van onze vrienden uit Zuid-Europa af te kijken. De Italiaanse keuken is al ontzettend groot in Nederland en nu kunnen we het óok nog eens combineren met een heerlijk biertje. Vanaf deze week zijn Birra Moretti en Birra Moretti Zero namelijk in heel Nederland verkrijgbaar.

Waar scoor je dit heerlijke biertje? 

Vanaf deze week vind je het Bira Moretti in alle supermarkten in Nederland. Je koopt 'm in een 6-pack blik, in de klassieke bruine retourfles per 6-pack of in een krat van 24 flesjes. 

Liever een biertje drinken op het terras? Zodra de horeca weer open mag kun je dit biertje ook bij je favo bar/restaurant bestellen. 

andere artikelen