Het eetdagboek van onze foodblogger Faye

I feel the pressure you guys, maar helaas! Tijdens mijn zwangerschap (ik weet het, het is geen excuus) ben ik niet zo goed bezig als dat ik mij had voorgenomen. Desalniettemin geef ik jullie graag een kijkje gedurende mijn (vr)eet week!

Door: Faye Bóné

Donderdag

De ochtenden staan in het teken van mijn dochter uit bed halen, eten geven en monitoren of ze alles wel doet en ondertussen moet ik mijzelf ook nog even fatsoeneren. Iets te laat springen we op de fiets en grits ik gauw nog even een meergranenkoek en ontbijtkoek mee, zodat ik één van de twee op de fiets kan eten. Het wordt de meergranenkoek. Op kantoor haal ik een beker griekse yoghurt met verse aardbeien, mango en granola als ontbijt. Tussendoor eet ik een ontbijtkoek en drink ik twee mokken thee.

Faye is gek op verse jus d'orange

Omdat ik zo’n haast had vanmorgen, heb ik dus niks meegenomen en ben ik aangewezen op de kantine. Ze hebben er een saladebar waar ik een bakje  pastasalade met mozarella, tomaat en wat rosevalaardappeltjes opschep. Helaas kan ik geen weerstand bieden tegen een broodje hamburger. Dus ook die schuif ik over de toonbank. Het is overigens wel een verse burger op een vers broodje maar het blijft slecht! Gedurende dag drink ik veel thee en haal ik een verse jus d'orange.

'S avonds eten we, zoals elke donderdagavond, bij mijn schoonouders. Op het menu staat Purkolt, een Hongaars stoofgerecht met veel vlees, paprika en volkoren pasta. Als toetje neem ik een snickerijsje (verslaving big time!). Tussen door drink ik 2 glazen jus de orange (nog zo’n zwangerschapsverslaving). ’S Avonds snack ik een klein bakje crunchy m&m’s, drink ik een kop earl grey thee en een glaasje sinaasappel limonade.

Vrijdag

Als ik mijn dochter naar school heb gebracht rijd ik mee met een vriendin naar kantoor. Ik eet een appeltje in de auto. Even balansen vandaag, ook met de gedachte dat ik vanavond pancakes ga eten. Tussendoor eet ik een banaantje en drink ik drie grote mokken thee. Als lunch eet ik twee sneetjes boeren brood met geitenkaas, walnoten en rucola. Tussendoor neem ik een bakje salade (volkoren pasta met tomaten, doperwten, sla en sperziebonenn.

Aan het einde van mijn werkdag ben ik een beetje flauw dus neem ik een havermoutkoekje. In de avond  is het Pannenkoekenfestijn! Mijn schoonvader maakt de lekkerste en ik eet twee pannenkoeken met kaas, spek en stroop, twee met kaneelsuiker en als toetje een pannenkoek met ijs. Gedurende de avond drink ik thee, jus de orange en limonade.

Zaterdag

Voordat ik in de auto spring stop ik snel een bolletje kaas in mijn mond. De oudste dochter moet vroeg naar ballet gebracht worden en ik moet door naar een wedding meeting  van een van mijn beste vriendinnetjes. Bij aankomst rammel ik, alleen helaas gaat de keuken pas laat open. We besluiten om taartjes als ontbijt te nemen (heel slecht!). Ik eet deels een appeltaartje en deels een truffeltaartje. Ik drink een kopje thee en twee glazen verse jus d'orange. 

Daarna ga ik door naar het voetbalafscheid van mijn man. Gelukkig heeft onze oudste dochter nog wat te eten in haar tas zitten want ik ga bijna van mijn stokkie. Ik eet een half broodje smeerkaas en hoop dat ze op de club meer eten hebben. Helaas. Ik heb welgeteld drie kleine balletjes met satesaus voorbij zien komen. Ik drink een flesje water en een jus d'orange. ’S avonds halen we KFC, alleen doordat ik de hele dag weinig heb gegeten zit ik na twee stukjes kip, een halve maiskolf en een koolsla al vol. Ik drink die avond verder nog twee glazen limonade.

Zondag

Terwijl het gezin aan vers gebakken witte puntjes zit, kies ik ervoor om een bakje griekse yoghurt met granola en aardbeien te eten (trots op mijzelf). We hebben die middag een verjaardag waar een high tea is met heel veel lekkers. Van wraps, belegde minibroodjes tot aan verse kaasstengels. Gedurende de dag drink ik veel water. ’S avonds kook ik een simpele vegatarische vlinderpasta met een verse tomaten basilicumsaus. Wanneer de kids op bed liggen is het tijd om de beentjes omhoog te doen en netflix aan te knallen. SUITS got my back. Ik drink op die avond nog twee glazen sinaasappel limonade. 

Maandag

faye wortel tortilla

Vandaag is mijn 'vrije dag'. Ik breng mijn jongste dochter naar school en ontbijt daarna met twee bruine sneetjes met verse aardbeien en een glas warm water. Tussendoor eet ik een kommetje met special flakes en melk. Vandaag ben ik bezig in het huis en moet ik ook even naar de tandarts. Wanneer ik thuis kom lunch ik met twee wortelwraps die ik besmeerd heb met geitenkaas, kipfilet, rucola en pijnboompitten. Om 14.00 uur haal ik onze jongste op en gaan we naar de speeltuin. Bij thuiskomst eet ik een plak ontbijtkoek met rozijnen.

Tijdens het avondeten eet ik twee sneetjes vers roggebrood met graskaas, 3 eieren, ½ avocado en alfalfa. Over de hele dag heb ik een paar glazen sinaasappel limonade gedronken (te weinig).

Dinsdag

Nadat ik mijn dochter naar school heb gebracht, drink ik een grote verse jus d'orange in mijn favoriete koffietentje. Op het werk neem ik weer een beker griekse yoghurt met verse granola, aardbeien, blauwe bessen en amandelschaafsel en een grote kop thee. Tussendoor eet ik een banaan. Als lunch heb ik vers Roggebrood mee. Twee met graskaas en twee met frambozenjam. Tussendoor eet ik een handje aardbeien en een wilde perzik. In de avond maak ik een wortelwrap met gehakt, chilibonen, mais en een beetje creme fresh. Later op de avond kan ik het weer niet laten om een handje crunchy m&m’s te nemen.

Woensdag

Het is mijn ‘vrije’ dag en dankzij het prachtige weer ben ik vol energie opgestaan. Ik eet een ontbijtkoek met rozijnen op de fiets en ga vanuit school door naar de stad. Lekker vers fruit halen op de markt en wat andere boodschappen. Wanneer ik thuis ben, eet ik een bak griekse yoghurt met wilde perzik, frambozen, granola, amandelschaafsel en een beetje honing. Ik lunch buiten de deur en eet twee geroosterde bruine sneetjes met oude kaas, avocado, rucola, paprika en falafal balletjes. Ik drink er twee verse jus d'orange bij en een ice tea green.

Om 14.00 uur haal ik mijn dochter op en gaan we met een vriendin en kindjes naar het strand. Ik drink een grote thermofles koude sinaasappel limonade. ’S Avonds maak ik rijst met kip shoarma, een fris yoghurt/munt met knoflooksausje en komkommersalade. Ik snack (again) tijdens Suits een stukje pure cote dor chocolade en drink een kopje thee.

Processed with VSCO with hb2 preset
Processed with VSCO with hb2 preset

Donderdag

rode bietjes faye

Mijn standaard ontbijtje: Griekse yoghurt met deze keer meloen, aardbeien, blauwe bessen en granola. Tussendoor neem ik een havermoutkoek. Als lunch heb ik twee bruine bolletjes waarvan één met graskaas en één met frambozenjam. Rond de klok van vier eet ik een wilde perzik en een trosje druiven. Vanavond eten we weer bij mijn schoonouders en er staan rode bietjes met een gehaktbal op het menu. Ik eet normaliter geen aardappelen omdat mijn maag er niet goed tegen kan, maar voor bietjes (en zuurkool) maak ik een uitzondering (en de buikpijn neem ik dus op de koop toe). Gedurende de avond drink ik water, thee en jus d'orange.

Eindoordeel

Je hoeft geen expert te zijn om te lezen dat dit natuurlijk niet echt een goede en gezonde voorbeeldweek is. Ik heb ontzettend veel suikers gegeten en ik moet jullie eerlijk bekennen dat ik enorm van mijn eetgedrag ben geschrokken. Het is confronterend, maar ook wel goed omdat ik me er nu meer van bewust ben wat ik in mijn mond stop. 

Natuurlijk mag ik mijn eetpatroon niet afschuiven op mijn zwangerschap, want ik weet dondersgoed hoe het wel moet. Deze week heeft mij gelukkig doen laten inzien dat ik de teugels weer iets strakker moet aantrekken. Wish me luck!

Op de hoogte blijven van Faye haar recepten en (vr)eetbuiten? Volg haar op Instagram!

andere artikelen