Mitu’s food: choco bliss balls

Verwen je vrienden en familie met deze chocobliss balls & pistache op oudejaarsdag. Ze zijn easy peasy, vrij van geraffineerde suikers en zien er ook nog eens feestelijk uit naast de oliebollen. 

Deze choco bliss balls met pistache zijn pareltjes en superleuk om te  serveren op oudejaarsavond bijvoorbeeld. Ze smaken goddelijk & chocolatey, maar zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Vriendlief is geen zoetekauw maar vindt deze bliss balls heaven. Het fijne is dat je hier nauwelijks tijd kwijt bent aan het maken van deze heerlijke chocoballetjes.

Ingrediënten

* 150 gram zachte dadels
* 2,5 Eetlepel rauwe cacaopoeder
* 50 gram havermout
* 50 gram ongebrande cashewnoten (of vervangen met nog eens 50 gram havermout)
* Scheut water
* 50 gram pistachenoten in stukjes gehakt


Bereiding

Benodigdheden: foodprocessor
1. Maal eerst de havermout fijn in een foodprocessor en doe dit in een kom.
2. Doe nu de dadels in de lege foodprocessor en maal de dadels fijn tot een pasta samen met de cacaopoeder en de havermoutpoeder. Doe na eventjes malen een scheut water erbij, anders wordt de pasta te kleverig. Niet te veel water, begin eerst met ongeveer 30 ML en voeg maximaal 50 ML water bij. Het moet niet te waterig of papperig worden. Doe de laatste minuut nog de cashewnoten erbij.
3. Zet de dadel choco pasta een uur in de koelkast. Hak de pistache ondertussen fijn met een groot mes.
4. Draai na een uur balletjes van de pasta in dezelfde grootte.
5. Leg de pistachekruim op een snijplank of een stuk bakpapier en ga met de balletjes over de kruim heen tot alles goed bedekt is.

Meer recepten van Mitu Meatless Food vind je hier.

andere artikelen