Kennen jullie het recept van mij nog voor heerlijk luchtige Amerikaanse pannenkoekjes? Dit is een hartige variant daarvan. Een aantal weken geleden was ik namelijk een paar dagen in Praag en daar heb ik heerlijk ontbeten in een soort pancakebar, waar ze allemaal verschillende soorten hartige pannenkoeken serveren. Daar at ik deze pannenkoekjes met bieslook, spinazie, gerookte zalm en wat crème fraîche. Ik was fan! Eenmaal thuisgekomen, besloot ik ze om zelf na te maken. Ze smaakten gelukkig nog net zo lekker. Ideaal voor wanneer je zin hebt in een hartig ontbijtje of voor bij de paasbrunch.
Ingrediënten
(voor 6 mini pannenkoekjes)
- 2 eieren
- 85 gram bloem
- 10 gram bieslook
- 100 ml melk (je kan ook plantaardig melk gebruiken)
- 1 eetlepel suiker
- 2 à 3 eetlepels crème fraîche
- Handje verse babyspinazie
- Gerookte zalmfilet
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Splits het eigeel van het eiwit. Meng het eigeel, bloem en melk met een garde tot een luchtig beslag.
- Klop het eiwit stijf met de suiker. (handmixer of keukenmachine)
- Voeg het eiwit voorzichtig met een spatel toe aan het beslag en schep het voorzichtig door elkaar.
- Snijd de bieslook zo fijn mogelijk en voeg toe aan het beslag. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak een pannenkoek per keer. Draai de pannenkoek om wanneer er kleine luchtbelletjes bovenop verschijnen.
- Breng de crème fraîche op smaak met peper en zout. Smeer de bovenkant van het eerste pannenkoekje in met wat crème fraîche, leg daar bovenop wat spinazie en dan weer een nieuw pannenkoekje (herhaal deze stap nog een keer). Eindig met wat crème fraîche en een handje gerookte zalm.
Geen reacties