Haat aan koken? 5 x bezorgtips in Amsterdam

Als ik ergens een bloedhekel aan hebben is het wel koken. In een ver verleden woonde ik samen met een man die de boodschappen deed en mij elke dag een heerlijke maaltijd voorschotelde. Inmiddels ben ik alweer een poosje happy single, maar waar ik absoluut niet happy mee ben is dat ik na een drukke werkdag weer zelf voor mijn avondeten moet zorgen. Om in leven te blijven bestel ik dan zo’n 1 á 2 keer per week een maaltijd om een beetje gevarieerd én lekker te blijven eten, want elke dag soep uit een pakje is natuurlijk ook niet bepaald voedzaam. Dus speciaal voor mijn Amsterdamse vrienden en vriendinnen, die ook beter ver uit de buurt van het fornuis kunnen blijven, heb ik de lekkerste gerechten uitgezocht die je bij Foodora en Thuisbezorgd kan bestellen:

1. The Burrito Maker

Hier serveren ze de allerlekkerste burrito’s voor maar 10 euro. De burrito’s zijn goed gevuld, vers en met liefde klaargemaakt. En als je hier besteld kan je tegen je vrienden zeggen dat je hetzelfde hebt gegeten als Beyoncé. Bij haar laatste bezoek aan Nederland bestelde Queen B voor zichzelf en haar crew voor honderden euro’s aan eten bij The Burrito Maker.

Tip: Burrito met kip, bacon en avocado
Foodora.nl

2. Pizza Pastorale

Vind je Amerikaanse pizza’s met een dikke vette bodem ook zo smerig? Bij Pastorale krijg je, zoals het hoort, echté Italiaanse pizza’s. Met dunne én krokrante bodem, ook zijn ze nog eens lekker royaal belegd. De pasta’s en salades zijn hier trouwens ook uitstekend!

Tip: Pizza Proscuitto con Parma
Thuisbezorgd.nl

3. Yayang

Voor de lekkerste Aziatische maaltijden ga je naar Yayang in de Spaarndammerbuurt. Op het menu staat Oosterse tapas, verschillende curry’s, maaltijdsalades én de lekkerse spekkoek 'ever'! Een nadeel is dat YaYang niet aan bezorging doet, maar van een fietstochtje is nog nooit iemand slechter geworden.

Tip: Dhal Buttercurry (ghee, yoghurt, linzen, pompoen)
Adres: Spaarndammerstraat 91A, Amsterdam

4. Meram

Mijn favoriete Turkse restaurant waar ze sinds kort ook aan bezorging doen. Sowieso is het een aanrader om hier een keer op zondagochtend te gaan brunchen (onbeperkt bunkeren voor slechts 10 euro), maar het avondeten is ook echt goed te doen. Vooral na een avondje stappen en je lijf alleen maar verlangt naar een dikke vette hap.

Tip: Meram Special
www.foodora.nl

5. Salad & the City

Ik heb een poosje gedacht dat ik een hekel had aan salades, maar dat kwam eigenlijk vooral door mezelf. Ik ben een ramp in eten op smaak brengen en ik heb geen flauw idee hoe je een dressing maakt. Sinds ik verschillende saladebars in Amsterdam heb ontdekt eet ik wekelijks de lekkerste salades. Zo ook bij Salad & the City.

Tip: Venkel Courgette Salade & Parmezaan
Foodora.nl

Fotocredit: Foodora

andere artikelen