Citroen-maanzaad muffins met courgette

Het is weer januari. De maand van de goede voornemens, veel sporten en gezond eten, maar laten we niet vergeten dat balans het belangrijkste is en je jezelf zo nu en dan best wel eens mag trakteren op iets lekkers. Deze muffins met citroen en maanzaad zijn perfect om guilty free van een zoet tussendoortje te genieten. Ik heb namelijk wat courgette aan deze muffins toegevoegd en zo krijg je ongemerkt toch nog wat groente binnen. Ideaal toch? 

Wat heb je nodig?

(voor 12 muffins) 

  • 250 gram bloem
  • 125 gram suiker
  • 125 ml magere yoghurt
  • 100 gram ongezouten roomboter gesmolten 
  • 100 gram courgette geraspt 
  • 50 ml magere melk
  • 2 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • ½ zakje bakpoeder (dr. Oekter)
  • ½ zakje Baking Soda (dr. Oetker) 
  • 2 eetlepels maanzaad
  • 2 eetlepels citroensap 
  • 2 druppels vanille-essence
  • Rasp van 2 citroenen
  • Handje amandelschaafsel 
  • Zout 
  • Bakblik voor muffins 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 185 graden. 
  2. Meng de bloem, kristalsuiker, bakpoeder, baking soda, vanillesuiker met een snufje zout in een kom goed door elkaar en zet apart.
  3. Meng in een andere kom de eieren, roomboter, yoghurt, melk, rasp van de courgette en het citroensap en rasp door elkaar. Voeg nog twee druppels vanille-essence toe. 
  4. Mix vervolgens deze ingrediënten met het mengsel van bloem tot een lobbig beslag. 
  5. Vet het bakblik in met wat olijfolie, boter of bakspray en schep het beslag in de muffin vormpjes. Strooi wat amandelschaafsel over de muffins. 
  6. Bak de muffins vervolgens ca. 20-25 minuten in de oven totdat de bovenkant mooi goudbruin is. Controleer eventueel met een satéprikker of de muffins gaar zijn (wanneer de satéprikker er schoon uitkomt, zijn de muffins gaar). 

andere artikelen